ساحه فعالیت انستیتوت های فنی بین وزارت معارف و کار مشخص می شود
اسدالله حنیف بلخی، وزیر معارف امروز سه شنبه هنگام امضای این تفاهمنامه گفت که دانش آموزانی که سن شان از 18 بیشتر نشده باشند می توانند در رشته های فنی و حرفه ای بعد از صنف نهم شرکت کنند.
آقای بلخی اضافه کرد که کسانی که علاقمندان به آموزش های فنی بالاتر از سن 18 سال تحت پوشش وزارت کار و امور اجتماعی قرار می گیرند.
به گفته وی، کسانی که امسال از طریق کانکور وارد انستیتوت ها شده اند، تعلیم شان به صورت عادی جریان دارد ولی برای سال دیگر تصمیم گرفته می شود که آیا پذیرش داشته باشیم یا خیر.
وزارت معارف در کل کشور حدود 300 مکتب تعلیمات مسلکی و 52 انستیتوت تعلیمات عالی دارد. سال آینده نحوه انتخاب شاگردان این مراکز بر اساس تفاهمنامه جدید صورت خواهد گرفت.
گفتنی است که وزارت معارف با توجه به ضروریات عصر حاضر مخصوصاً تربیه کادر های مجرب و مسلکی به بازار کار کشور، به ازدیاد رشته های تحصیلی مطابق نیاز جامعه مبادرت ورزیده و رشته های که با انکشاف تکنالوژی معاصر موارد استفاده ندارند، را از نصاب تعلیمی مراکز تعلیمات حرفوی خویش حذف نموده است.
در همین حال، نسرین اوریاخیل، وزیر کار و امور اجتماعی نیز در این نشست گفت با امضای این تفاهمنامه وظایف تقسیم می شود ولی همکاری ها همچنان ادامه دار خواهد بود.
خانم اوریا خیل علاوه کرد که وزارت کار در نظر دارد 36 مرکز فنی و حرفه ای دیگر را نیز فعال کند به کسانی که کم سواد و یا بی سواد هستند، اموزش های فنی بدهد.
خانم اوریاخیل تأکید کرد که تعلیمات فنی و مسلکی رسمی به دوش وزارت معارف و آموزش های کوتاه مدت غیر رسمی را وزارت کار، اموراجتماعی، شهدأ و معلولین به پیش می برد.
اعزام کارگر به عربستان
وزیر کار و امور اجتماعی در این نشست به معضل بیکاری و راهکارهای بیرون رفت آسان نیز اشاره کرد و گفت که به زودی تعدادی کارگر به عربستان سعودی اعزام می شوند.
او اضافه کرد که گفتگوهای با جانب سعودی صورت گرفته است و به زودی خواسته های آن برآورده و کارگران به عربستان سعود اعزام خواهند شد.
به گفته وی، هر سال حدود 400 هزار تن وارد بازار کار می شود ولی مشخص نیست که چه تعداد آنان وارد بازار کار می شوند.
وزیر کار و امور اجتماعی می گوید، امار دقیقی از بیکاران باسواد و بی سواد وجود ندارد ولی به زودی یک مرکز آماری ایجاد خواهد شد و داده ها جمع آوری می شود.
این اقدام در حالی صورت می گیرد که بنا بر برخی از گزارش های منتشر شده، حدود 2 میلیون جوان در کشور بیکار دایمی یا موقت هستند