سیاستِتیتر یک

روسیه میزبان نشست سه جانبه در خصوص افغانستان بدون حضور افغانستان است

الکسی دیدوف سفیر روسیه در پاکستان در گفتگو با تلویزیون دولتی پاکستان گفت که کشورش به تاریخ 27 دسامبر سال جاری میزبان یک نشست سه جانبه در خصوص افغانستان با اشتراک مقاماتی از کشورهای روسیه، پاکستان و چین خواهد بود.

وی گفت که این سومین نشست این سه کشور در خصوص افغانستان پس از نشست های مشابه در اسلام آباد و بیجینگ می باشد.

الکسی دیدوف گفت “چیزی که ما در افغانستان می بینیم، متاسفانه نگران کننده نیست و نمی توان خوش بین بود. سه عنصر اصلی در افغانستان با مشکل و کمبود مواجه است؛ این سه عنصر شامل اقتصاد خودکفا، دولت داری خوب و ارتشی قوی.”

لازم به ذکر است که مقامات سه کشور چین، پاکستان و روسیه گفته اند که وخیم تر شدن وضعیت امنیتی و ظهور گروه داعش در مناطق مرزی افغانستان لزوم نشست های مشورتی سه جانبه با هدف ایجاد یک «ساختار ضد تروریست منطقه ای» برای مبارزه علیه تاثیرات خارج مرزی ایجاد کرده است.

روسیه اظهار نگرانی کرده است که با افزایش ناامنی ها در مناطق شمالی افغانستان، گروه داعش به صادرات تروریزم به روسیه و چین از طریق کشورهای آسیای مرکزی بپردازد.

سفیر روسیه در پاکستان افزود “به طور مشخص، ما نگران رشد گروه داعش که در تلاش است در مناطق شمالی افغانستان جای پا باز کند، می باشیم. مناطق شمالی افغانستان به طور مستقیم با متحدان ما در کشورهای آسیای مرکزی مرز مشترک دارد.”

وی همچنین در خصوص ارتباط گروه طالبان با روسیه گفت که این گزارش ها بازی های رسانه ای می باشد که روسیه از طالبان برای مبارزه علیه نیروهای آمریکایی در افغانستان حمایت می کند.

او تاکید کرد “ما هیچ گاه و هرگز هیچ نوعی کمکی به طالبان نکرده ایم. در عوض، روسیه همواره دولت افغانستان را با تحویل سلاح و آموزش پرسونل نیروهای امنیتی اش حمایت کرده است.”

دیدوف افزود که مسکو قویا از صلح افغانستان و پروسه صلح در افغانستان حمایت میکند و می داند که امنیت در افغانستان به نفع روسیه نیز است.

الکسی دیدوف علاوه کرد “اما متاسفانه چیزی که می بینیم این است که این پروسه صلح در افغانستان بسیار به کندی پیش می رود و این جای تاسف دارد. به نظرم این نشست، نشست سه جانبه خوبی خواهد بود.”

گفتنی است که روسیه به تازگی تایید کرده است که تماس های سیاسی محدودی با گروه طالبان دارد تا امنیت شهروندانش در افغانستان را تامین کرده و طالبان را به پیوستن به گفتگوهای صلح با دولت افغانستان ترغیب نماید.

اما این گفته ها، انتقادهای بسیاری را در کشور میان مردم و مقامات بدنبال داشت.

بسیاری ها در کشور گفته اند که این گونه ارتباطات به معنای به رسمیت شناختن گروه طالبان است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا