این اظهارات در حالی مطرح می شود که اندکی پیش از این، وزیر داخله اتریش از ایجاد حصار مرزی با سلوانیا خبر داده بود.
به گزارش خبرگزاری رها، به نقل از DW.com؛ در بیانیه ای که روز چهارشنبه پس از گفتگوی تیلفونی بین صدراعظم اتریش و رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا منتشر شد، آمده است که هر دو سیاستمدار “موضع مشترک خود را در مخالفت با حصار مرزی در اروپا تکرار کردند”.
این در حالی است که وزیر داخله اتریش پیش از این بیانیه، از ایجاد حصار در مرز با سلوانیا خبر داده بود.
یوهانا میکل لایتنر، وزیر داخله اتریش هفته گذشته از امکان ایجاد “موانع مستحکم در اروپا” سخن گفت. او دیرتر، روز سه شنبه پیشنهاد کرد که کشورش باید “تدابیر ویژه ای” را در مرزش با سلوانیا به کار گیرد.
با این حال، وزیر داخله اتریش روز چهارشنبه اذعان کرد که ایجاد این حصار به معنای “مسدود کردن کامل مرز نیست”. خانم لایتنر گفت: «این اقدامات مانند کنترول مرزی کشور در گذشته می باشد. حصار همچنان دروازه خواهد داشت».
همزمان با افزایش مهاجرانی که از مسیر بالقان خود را به کشورهای غنی اروپایی می رسانند، برخی کشورهای اروپایی به فکر حصار کشیدن مرزهای شان هستند.
در تازه ترین مورد، کشور اتریش چنین چیزی را در نظر دارد.
مقامات می گویند که طول این حصار مرزی حدود 15 کیلومتر خواهد بود که مناطق جنگلی خرد و بزرگ را پوشش می دهد.
وزیر داخله اتریش به رادیوی این کشور گفته است که این حصار “برخلاف حصاری که هنگری ایجاد کرده، سیم خاردار نخواهد داشت”.
هنگری اوایل ماه اکتوبر مرزهای خود را با صربستان و کرواسیا کاملا مسدود کرد و پناهجویان را به سوی این کشورها کشاند.
در گفتگوی تیلفونی بین یونکر رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا و فایمن صدراعظم اتریش تاکید شد که اقدامات توافق شده در نشست اضطراری سران اتحادیه اروپا و کشورهای بالقان، “باید بیدرنگ عملی شوند تا از یک تراژدی انسانی جلوگیری شود”.
در توافقنامه روز یکشنبه ایجاد 50 هزار مرکز پذیرش پناهجو در کشورهای بالقان غربی و همچنان هماهنگی بیشتر بین کشورهای منطقه گنجانده شده اند. علاوه بر این، آژانس حفاظت مرزی اروپا (فرونتکس) نیز شمار کارکنان خود را افزایش خواهد داد.