سیاستِتیتر یک

رئیس جمهور غنی با شماری از چهره‌های سیاسی برجسته کشور/تلاش غنی برای جلب اعتماد از دست رفته ادامه دارد

رئیس جمهور غنی بعد از ظهر دیروز با شماری از چهره‌های سیاسی برجسته کشور به شمول حامد کرزی رئیس جمهور پیشین، استاد عبدرب الرسول سیاف از شخصیت جهادی کشور، استاد سرور  دانش، معاون دوم ریاست جمهوری، داکتر عبدالله عبدالله، رئیس اجرائی و استاد محمد کریم خلیلی، رئیس شورای عالی صلح، دیدار کرد.

در این دیدار، شخصیت های نامبرده در رابطه با این که از جریان ها، اقشار و واقعیت های نوین افغانستان در پروسه صلح نمایندگی بهتر صورت گیرد، مشوره های شان را ارائه کردند.

این در حالی‌ست که زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه ایالات متحده در امور صلح افغانستان، ششمین دور از سفرهای زنجیره‌ای خود به افغانستان و برخی از کشورهای منطقه و فرا منطقه را شروع کرده‌است.

در دور پنجم مذاکرات صلح امریکا با طالبان که به مدت شانزده روز در دوحه قطر صورت گرفت دو طرف روی برخی از مسائل کلی به شمول خروج نیروهای خارجی از افغانستان و قطع ارتباط طالبان با گروه‌های تروریستی نظیر القاعده به  توافق رسیدند.

مذاکره امریکا با نمایندگان طالبان اما از آنجایی که پشت درهای بسته برگزار شد سبب ناراحتی سران دولت وحدت ملی به ویژه رئیس جمهور غنی گردید.

رئیس جمهور غنی که همواره به پیش‌برد صلح به مالکیت و رهبری افغان‌ها تأکید کرده نگران توافقات پشت پرده امریکا با طالبان در مذاکرات صلح می‌باشد؛ یکی از این توافقات احتمالی پنهان تشکیل دولت موقت برای شریک ساختن طالبان در قدرت می‌باشد.

رئیس جمهور غنی که خود در اداره کشور دامان پاکی ندارد و به انحصارگرایی در قدرت متهم است سخت در تلاش است با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آینده موجبات ماندن خود در قدرت را فراهم کند.

براساس شواهد موجود در صورتیکه انتخابات ریاست جمهوری پیشرو با این لیست رأی‌دهندگان برگزار شود، برنده شدن غنی  تا حد زیادی شدت می‌گیرد چراکه مهندسی‌های لازم از قبل صورت گرفته‌است.

رئیس جمهور غنی با به کارگیری از امکانات دولتی و حتی نیروهای امنیتی و دفاعی تاکنون در ترساندن و ایجاد رعب و وحشت برای رقبای خود تا حدودی موفق عمل کرده‌است.

رقبای سیاسی غنی تا این لحظه نتوانسته‌اند آن طور که لازم است دید و بازدیدهای خود برای تقویت تیم‌های انتخاباتی‌شان را انجام دهند.

روز گذشته نیز کاروان موترهای جنرال دوستم، معاون اول رئیس جمهور، که اینک در تیم انتخاباتی داکتر عبدالله عبدالله قرار گرفته از سوی تروریستان مورد حمله قرار گرفت اما به جنرال دوستم آسیبی نرسید.

دیدارهای اخیر رئیس جمهور غنی با بزرگان و شخصیت‌های سیاسی کشور در حالی صورت می‌گیرد که گفته می‌شود زلمی خلیل‌زاد از رئیس جمهور غنی خواسته هرچه زودتر ترکیب هیأت مذاکره کننده حکومت با طالبان را اعلام کند.

احزاب و جریان‌های سیاسی کشور به دلیل تک‌روی‌های رئیس جمهور غنی اعتمادشان به عملکرد حکومت در پروسه صلح را از دست داده‌اند و این رسیدن به یک اجماع ملی برای صلح را دشوار ساخته‌است.

رهبران احزاب و جریان‌های سیاسی که اینک در صف مخالفین غنی قرار گرفته‌اند تمایل دارند برای اطمینان از به  حاشیه رانده نشدن در قدرت به طور مستقیم با  نمایندگان طالبان دیدار و گفت‌وگو کنند.

طالبان نیز بیش از اینکه به مذاکره مستقیم با حکومت تمایل داشته باشند به گفت‌وگو با سران احزاب علاقه بیشتری دارند و پیش از این یک بار در مسکو با سران احزاب دیدار کرده‌اند و قرار است دور دوم گفت‌وگوی آنها با سران احزاب در آینده نزدیک نیز برگزار شود.

غنی سخت در تلاش است مانع ادامه مذاکره طالبان با سران احزاب شود چراکه می‌داند این امر به برنامه‌های وی در به انحصار گرفتن پروسه صلح آسیب می‌زند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا