سیاستِتیتر یک

رئیس اجرایی به اظهارات رئیس شورای صلح انتقاد کرد

 

عبدالله که امروز(سه شنبه) در مراسم بزرگداشت از دومین سالگرد وفات محمد قسیم فهیم معاونت رئیس جمهوری پیشین در کابل سخن می گفت بیان داشت که نباید افتخارات بزرگ مردم افغانستان در طول تاریخ به تمسخر گرفته شود.

رئیس اجرایی از کسی نام نبرد، اما به نظر می‌رسد که اشاره‌اش به اظهارات اخیر سید احمد گیلانی رئیس شورای عالی صلح است که در گفت‌وگویی با بی‌بی‌سی گفت که او جنگ با طالبان را نه مفید و نه جایز می‌دانسته و این برداشت از سر اعتقاد بوده است.

داکتر عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی کشور تاکید کرد که اعلام ناجایز بودن جنگ با طالبان از تریبون دولت به شدت جایگاه و مشروعیت وی را زیر سوال می برد.

آقای عبدالله تاکید کرد که دولت عزم و اراده قاطعی دارد برای دفاع از آزادی، عقیده و سرزمین کشور و همچنین حق مردم و دستاوردهای آن‌ها.

وی تصریح نمود: هیچ کس در هیچ مقام و در هیچ موقع نباید قربانی عسکر، افسر، پولیس و اردوی ما را نادیده بگیرد. اگر هر کسی جنگ را علیه طالب غیرمشروع اعلام کند و از تربیون دولت اعلام کند که جنگ با طالبان مشروع نیست، مشروعیت خود، جایگاه خود را و مشروعیت حرف خود را در میان ملت از دست می دهد.

این در حالی است که سید احمد گیلانی رئیس جدید شورای عالی صلح که از رهبران پیشین جهادی در کشور است بیان داشته که حزب او هیچگاه با طالبان طرف نبوده و با این گروه درگیر نشده است و دلیل این کار عقیده و باور خود او بوده است.

آقای گیلانی با اشاره به اینکه بیشتر رهبران‌ طالبان در دوران جهاد همراه او بودند و اکنون نیز با او در ارتباط مستقیم و غیرمستقیم هستند، ابراز امیدواری کرده طالبان از ماموریت جدید او “خرسند” باشند.

همچنین در این مراسم محمدکریم خلیلی معاون ارشد آقای گیلانی گفت که صلح به معنای “تسلیم شدن طرف” نیست، بلکه باید به سازوکاری دست یافت که براساس آن صلح هم برای ملت “عزتمند” باشد و هم “دیدگاه طرف” رعایت شود.

آقای خلیلی افزود: هیچگاه ملت افغانستان، صلح را به قیمت قربانی کردن دست آورد های جدیدی که در سه دهه گذشته بدست آمده است، قبول نخواهند کرد.

در همین حال عبدالرب رسول سیاف یکی از چهره های سرشناس جهادی نیز در این مراسم، به صورت تلویحی آقای گیلانی را متهم به خیانت به کشور کرد.

سیاف افزود: بعضی ها میگویند که جنگ با طالبان ناروا است و با این گفته شان می خواهند تا سرباز ما را به شک بیندازد در حالیکه دفاع از نوامیس فرض است و ما در با جنگ علیه طالبان در حقیقت از نوامیس خود دفاع می کنیم.

او تاکید کرد که هر کسی که سرباز ما را به شک می اندازد بار دوش این جامعه بوده و خایین ملی محسوب می شود.

او یادآور شد که ما تا امروز اگر با دشمنان این کشور جنگیدیم بخاطر حفظ ارزش ها بوده است و حال اگر از ارزش های چشم پوشی کنیم به این معنی است که ما تسلیم دشمن شدیم.

این اظهارات در حالی مطرح می شود که گروه طالبان به رهبر اختر منصور به تمامی فرماندهان خود دستور داده است که در نشست مذاکرات صلح اشتراک نکنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا