رییس اجرایی کشور در این نشست تأکید ورزید که قدرت رسانههای جمعی با یک حرف یا حرکت خاموش و متوقف نخواهد شد؛ زیرا آزادی بیان به مرحلهیی غیرقابل برگشت رسیده است.
او افزود: آزادی بیان از مهمترین شاخصهای حقوق اساسی شهروندان افغانستان است؛ نه سلیقه و خواست یک شخص که بتوان آن را تغییر داد. بنابراین، حراست و حمایت از آن مسوولیت حکومت است.
این گفته ها در حالی مطرح می شود که گلبدین حکمتیار، رهبر حزب اسلامی افغانستان در دومین سخنرانیاش در ولایت ننگرهار، رسانهها را شر انداز خواند و مردم را به جلوگیری از این گونه رسانهها فرا خواند.
او یک روز پیش در ولایت لغمان نیز با انتقاد از رسانهها، شماری از رسانهها را عامل نا امنی و حملههای هراسافگنی در کشور خوانده است.
آقای عبدالله اما از کارکرد موثر رسانهها و خبرنگاران و حمایت سازمانهای بینالمللی و نهادهای حامی رسانههای آزاد قدردانی کرده و گفت: در بسیاری از موارد گزارشهای رسانهها باعث خنثی شدن پلان دشمن و جلوگیری از فساد اداری شده است.
رییس اجراییه کشور با استناد به منابع دینی گفت که آزادی بیان ریشه در عقاید اسلامی ما دارد و در دوران حیات پیامبر گرامی اسلام (ص) افراد آزادانه دیدگاه خویش را مطرح میکردند. بنابراین نباید به نام اسلام آزادی بیان را محدود کرد.
در این برنامه، فدراسیون نهادهای ژورنالیستان و رسانههای افغانستان درباره مشکلات، چالشها، تهدیدها و دستاوردهای رسانهها و خبرنگاران گزارش داد.
این فدراسیون از رهبری حکومت وحدت ملی خواست که در زمینههای تعقیب پروندههای خشونت و قتل خبرنگاران، امنیت و مصونیت خبرنگاران، تقویت نظام رسانهیی گامهای عملی را بردارد.
از سوی دیگر سید آقا فاضل سانچارکی معین نشرات وزارت اطلاعات و فرهنگ گفت که دموکراسی و آزادی بیان از اساسات نظام افغانستان است که هرگز قربانی و معامله نخواهد شد. او از شخصیتهای سیاسی خواست که از ادبیات کار بگیرند که در شأن رسانهها باشد.
سپس، عبدالله عبدالله وعده سپرد که در روزهای آينده یک جلسه مشترک را با نهادهای ذیربط دولتی، فدراسیون نهادهای ژورنالیستان و رسانههای افغانستان، نهادهای حامی رسانهّهای آزاد و خبرنگاران برگزار میکند تا مشکلات آنان به صورت همهجانبه مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
او افزود: مسایل مطرح شده را به صورت جدی در جلسات شورای امنیت ملی، شورای وزیران و کمیتههای آن مطرح و پیگیری میکند.
همچنان، رییس اجرایی حکومت وحدت ملی به وزارت اطلاعات و فرهنگ هدایت داد که پس از این به صورت ماهوار درباره پیشرفتها، مشکلات و چالشهای رسانهها به جلسه شورای وزیران گزارش دهد تا اقدامات لازم و به موقع انجام شود.
عبدالله عبدالله تأکید کرد که تعقیب خبرنگاران، سانسور فعالیت رسانهها و آزار جنسی به هیچ صورت نباید در وزارت اطلاعات و فرهنگ قابل تحمل باشد.
این برنامه در آستانه روز جهانی مطبوعات از سوی فدراسیون نهادهای ژورنالیستان و رسانههای افغانستان و خبرنگاران و روزنامهنگاران داخلی و خارجی برگزار شده بود.