سیاستِتیتر یک

ذبیح الله مجاهد: کادر مسلکی ارتش پیشین را جذب می کنیم؛ سربازان ساده جایی در اردوی تازه ندارند

پس از اظهارات سرپرست وزارت خارجۀ طالبان در بارۀ تشکیل اردوی ملی جدید افغانستان و واکنش شدید افغان‌ها، اکنون امارت اسلامی اعلام کرده سخنان آقای متقی به اشتباه تعبیر شده است.

امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجۀ حکومت طالبان در مرکز مطالعات استراتژیک اسلام آباد گفت، افغانستان دیگر نیازی به ارتش بزرگ ندارد و نیروهای امنیتی و دفاعی دولت قبلی را در صفوف خود جابه‌جا نخواهند کرد.

اکنون ذبیح‌الله مجاهد، سخنگو و معین وزارت اطلاعات و فرهنگ حکومت طالبان می‌گوید، آنان تنها به کدرهای مسلکی دولت پیشین در بست‌های بلند نیاز دارند اما در صفوف سربازان، نظامیان خودشان بسنده می‌کند.

وی تاکید کرد:«اردوی پیشین دو نوع عسکر داشت، یکی افراد مسلکی بودند که اکنون با ما کار می‌کنند. هم اکنون در نیروی هوایی ما انجنیران ۳۳ هواپیما را فعال کردند و پیلوت‌های ما آن‌ها را به پرواز درآوردند. کسانی که مسلکی اند و ما در اردوی ملی خود نیاز داریم، آنها با ما هستند. دوم سربازهایی هستند که هر روز می‌جنگیدند، حتی حرفه‌ای هم نبودند، بیشتر آنها معتاد به مواد مخدر بودند، ما به آنها نیاز نداریم. مجاهدین خود ما بهتر از آنها هستند، آنها جنگ بزرگی انجام دادند، نیمی از جهان را شکست دادند، چنین ارتش خوبی در جای دیگری پیدا نمی‌شود.»

آقای مجاهد می‌گوید تعداد اردوی ملی جدید بر اساس مشکلات و نیازها تعیین خواهد شد.

اما اظهارات سرپرست وزارت خارجۀ طالبان واکنش‌های گسترده‌یی را در شبکه‌های اجتماعی و بین آگاهان برانگیخته است.

آنها از یک‌سو مطرح کردن چنین موضوعاتی را در پاکستان دپلوماسی ضعیف خوانده اند و از سوی دیگر حکومت طالبان را به تحت نفوذ سیاسی پاکستان بودن متهم کرده اند.

ظریف امین‌یار، آگاه نظامی به رسانه ها گفت بحث بر سر اردوی ملی افغانستان یک موضوع داخلی برای افغانستان است و صحبت در مورد آن در پشت میز پاکستان به منزلۀ تسلیم شدن در برابر خواست‌های پاکستان است.

 وی افزود:«یک بحث کاملاً داخلی افغانستان بود و لازم نبود آقای متقی این بحث را در پاکستان بیان کند. چنین اظهارات آقای متقی موقف بسیار ضعیف سیاسی و دپلوماتیک امارت و اتکای امارت بالای اسلام آباد را نشان می‌دهد. ثانیاً اردوی ملی با اردوی تنظیمی فرق می‌کند، اگر امارت می‌خواهد اردوی ملی تشکیل دهد، طبیعی است که این اردو باید ملی و فراگیر باشد.»

در بین کاربران شبکه‌های اجتماعی نیز گمانه زنی‌های زیادی وجود دارد که گویا پاکستان هرگز خواهان ارتش قوی در افغانستان نیست و هراس دارد در آینده برایش مشکل‌ ساز شود.

بسیاری از کابران شبکه‌های اجتماعی اظهارات آقای متقی در مورد تشکیل ارتش ملی طالبان را محکوم کرده و از او خواسته اند، از موضوعات حساس که بیشتر به نفع پاکستان است، دوری کند.

افغانستان پیش از سقوط نظام جمهوری اسلامی، نزدیک به ۳۵۰ هزار نیروی امنیتی و دفاعی داشت که مجهز به وسایط و تجهیزات پیشرفته بودند.

بخش قابل توجهی از این نیروها که نیروهای ویژه بودند توسط خارجی‌ها آموزش داده شده بودند که در منطقه بی‌بدیل خوانده می‌شدند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا