اجتماعی

دولت باید برنامه ریزان انتحاری دوم اسد را بر بنیاد قانون به کیفر برساند

 

آقای سپنتا هشدار می‌دهد که اگر این کار انجام نشود، ادامۀ فرهنگ معافیت از مجازات اوضاع افغانستان را خطرناک‌تر خواهد ساخت.

آقای سپنتا می‌گوید: آرزو و خواست مردم ما همین است که نتایج به‌دست‌آمده به اطلاع افکار عامه رسانیده شود و مجرمین مطابق قانون مجازات شوند. در گذشته هم مواردی داریم که نشده‌است؛ به این معنی‌است که فرهنگ معافیت همچنان در کشور ما ادامه خواهد یافت و تا زمانی که به‌فرهنگ معافیت در افغانستان پایان ندهیم، به ثبات و امنیت دست نخواهیم یافت.

این گفته ها در حالی از سوی مشاور پیشین شورای امنیت مطرح می شود که دولت طی چند روز اخیر همواره مدعی شده است که حمله از سوی تروریستان داعش صورت گرفته و دولت در آن نقشی نداشته است.

از سوی دیگر هم گفتنی است که تا اکنون، برای حقیقت‌یابی و چه‌گونه‌گی وقوع رویدادها در کشور، چندین کمیسیون حقیقت‌یاب در کشور ایجاد شده‌اند؛ اما یافته‌های این کمیسیون‌ها کم‌تر در دست‌رس همگان قرار گرفته‌است.

امرالله صالح، رییس پیشین امنیت ملی نیز می‌گوید که رییس‌جمهوری، همان‌گونه که در گفتار قدرت نشان می‌دهد، در عملی‌ساختن یافته‌های این کمیسیون نیز باید با قدرت عمل کند.

آقای صالح می‌گوید: «یکی از چیزهای که رییس‌جمهور فعلی به آن شهرت دارند، لحن شان همیشه قوی بوده‌است. من در لحن آقای اشرف‌غنی هیچ‌وقت ضعف را ندیدیم. اینان نیاز دارند که در عمل‌کرد خود قوت را نشان دهند.»

گزارش‌ها می‌رساند که حکومت، برای دریافت چه‌گونگی وقوع این حمله، کمیسیونی را موظف ساخته‌است. این کمیسیون ۱۳ عضو دارد.

حمله بر راه‌پیمایان جنبش روشنایی در دهمزنگ، بی‌پیشینه ترین رویداد در کشور گفته شده‌است که در نتیجۀ آن ۸۴ تن جان باختند و ۳۰۴ تن زخم برداشتند. گفته می‌شود که مسؤولیت این حمله را گروه داعش پذیرفته‌است.

اکنون رسیدن داعشیان تا پایتخت افغانستان می‌تواند نگرانی‌ها را بیشتر سازد و مبارزۀ نیروهای مسلحِ کشور را سخت‌ت کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا