اجتماعیاقتصادِتیتر یک

دهاقین افغان از دیگر دهاقین کشور می خواهند تا کشت زعفران را جایگزین کشت خشخاش کنند

جیلانی احمدی یکی از دهاقین کشور در ولایت غزنی در گفتگو با خبرگزاری شینهوای چین گفته است که کشت زعفران بسیار آسانتر از کشت خشخاش است و قیمتش نیز چندین برابر بیشتر از قیمت خشخاش می باشد.

وی گفت “از این این رو از تمامی دهاقین در ولایات کندهار و هلمند می خواهم تا کشت زعفران را جایگزین کشت خشخاش کنند.”

لازم به ذکر است که ولایت کندهار و چندین ولایت همجوار این ولایت به شمول هلمند، زابل و ارزگان که گروه های شورشی مخالف دولت به شمول طالبان در این مناطق فعالیت دارند، مناطقی هستند که بیشترین خشخاش کشور در آنها کشت و تولید می شوند.

با وجود تلاش های بسیار دولت در زمینه مبارزه علیه کشت خشخاش، دهاقینی که در این ولایات و در مناطق تحت کنترول شورشیان زندگی می کنند، رو به کشت و تولید خشخاش آورده اند.

براساس گزارش ها، تولید خشخاش و دیگر محصولات مشابه آن در کشور از زمان سقوط رژیم طالبان در سال 2001 تاکنون همواره رو به افزایش بوده است.

براساس یک سروی اخیر که از سوی وزارت مبارزه علیه مواد مخدر و اداره مبارزه علیه مواد مخدر سازمان ملل متحد در افغانستان راه اندازی شد، معلوم شد که در سال جاری میلادی تولید تریاک 43 فیصد نسبت به مدت مشابه در سال گذشته افزایش یافته است.

سال گذشته تولید مجموع تریاک 3300 تن بود، در حالیکه این رقم در سال جاری به 4800 تن رسیده است. همچنین زمین های تحت کشت مواد مخدر نیز نسبت به سال گذشته میلادی 10 فیصد افزایش یافته است. سال گذشته 201 هزار هکتار زمین تحت کشت مواد مخدر وجود داشت.

مقامات کشور می گویند بیشترین مواد خامی که برای تولید هیروئین استفاده می شود در مناطقی که شورشیان فعالیت گسترده ای دارند و وضعیت امنیتی نامناسب است، تولید می شوند.

جیلانی احمدی که برگ های صورتی و زیبای زعفران را در دست دارد، با خوشحالی می گوید که قیمت یک گرم زعفران در ولایت غزنی تقریبا 50 افغانی (8 سنت آمریکا، معادل با 800 دالر در یک کیلوگرم) می باشد، در حالیکه قیمت یک کیلوگرم تریاک 10 تا 12 هزار افغانی (150 تا 180 دالر) می باشد.

در همین حال، محمد زکریا هوتک رئیس اداره زراعت ولایت غزنی می گوید که اداره اش از سال 2014 تاکنون همواره دهاقین را در این ولایت ترغیب و تشویق به کشت زعفران کرده است.

آقای هوتک گفت “اداره زراعت ولایت غزنی از 3 سال گذشته به این سو، دانه های زعفران را برای دهاقین در این ولایت پخش و توزیع کرده است و تاکنون نتایج این کار نیز امید بخش بوده است.”

وی افزود که طی سال های اخیر بسیاری از دهاقین کشور کشت خشخاش را کنار گذاشته و به کشت و تولید زعفران روی آورده اند.

وی اظهار امیدواری کرد که تقریبا 3 هکتار زمین در این ولایت در سال آینده تحت کشت زعفران قرار خواهد گرفت، و همچنین کشت زعفران به آرامی جایگزین کشت خشخاش خواهد شد.

گفتنی است که موسسه بین المللی کیفیت و ذایقه در بروکسل، زعفران افغانستان را به عنوان بهترین زعفران دنیا اعلام کرده است.

افغانستان سالانه 4.5 تن زعفران تولید می کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا