بین المللسیاستِتیتر یک

دستیابی به صلح نیازمند گفتگوی مستقیم طالبان و دولت افغانستان است

به گزارش رها، زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه آمریکا برای صلح افغانستان امروز چهارشنبه(۲۶ جدی) در نشستی با رسانه‌ها در کابل، گفت که او امروز صبح با مقامات حکومت وحدت ملی در کابل ملاقات کرده تا درباره صلح و امنیت گفتگو کنند. این دیدار بعد از نشست سه‌شنبه شب آقای خلیلزاد با رییس‌جمهور غنی بوده است.

آقای خلیل‌زاد با اشاره به بیانیه دیروز (سه‌شنبه) طالبان که تهدید کرده بود مذاکره را ترک می کند، گفت: “اگر طالبان می‌خواهند گفتگو کنند، ما می‌توانیم گفتگو کنیم. اگر آن‌ها می‌خواهند بجنگند، ما نیزمی جنگیم. ما امیدواریم طالبان خواهان صلح باشند، اما اگر آن‌ها حاضر به گفتگو نشدند و به جنگ ادامه داند، ایالات متحده با مردم افغانستان خواهد ماند و از آن‌ها حمایت می‌کند.

این در حالی است که طالبان در یک بیانیه هشدار داده‌اند که اگر ایالات متحده تعهد کافی به خواسته آن‌ها مبنی بر خروج نیروهای این کشور از افغانستان نشان ندهد، از روند گفتگوهای صلح بیرون می‌شود.

آقای خلیل‌زاد در دیدار با رسانه‌ها از نیروهای افغان ستایش کرد و گفت که نقش آن‌ها حیاتی است. او همچنان گفت که “اتحاد افغان‌ها در مسیر پیش رو حیاتی است.”

وی درباره تعامل طالبان با دولت افغانستان گفت: “مسیر صلح نیازمند نشست طالبان با دولت افغانستان است. این موضوع مورد اجماع میان تمام شرکای منطقه‌ای می‌باشد.”

نماینده ویژه امریکا برای صلح افغانستان در مورد وضعیت نیروهایی این کشور در افغانستان گفت: “ما هیچ‌گاه نگفته‌ایم که خواهان پایگاه‌های دایمی در افغانستان هستیم.”

او ادامه داد: “در درازمدت، ما می‌خواهیم رابطه همه‌جانبه با افغانستان داشته باشیم که احترام به قربانی های ۱۷ سال گذشته داشته و تأمین‌کننده آینده بهتر برای تمام افغان‌ها باشد. آن رابطه شامل روابط نظامی، دیپلوماتیک و اقتصادی است.”

آقای خلیل‌زاد درباره دیدارهای بعدی با طالبان گفت: “ما امیدواریم این به زودی اتفاق بیافتد. این چیزی است که روی آن کار می‌کنیم.”

این در حالی است که پاکستان پیشنهاد داده چهارمین دور گفتگوهای امریکا با طالبان، به جای قطر در اسلام‌آباد برگزار شود.

 

حکومت پاکستان در روزهای گذشته حافظ محب‌الله، یکی از رهبران طالبان که در پشاور زندگی می‌کرد را دستگیر نمود و پس از چند روز، رها کرد. برخی این اقدام پاکستان را پیامی به گروه طالبان می‌خوانند.

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا