اجتماعیسیاست

دستور آزادی هر زندانی در پروان 30 هزار افغانی به فروش می رسد

شماری از زندانیان زندان ولایت پروان، هیأت رسیدگی به پرونده‌هایشان را به عمل‌کرد جانب‌دارانه و گرفتن رشوه متهم می‌کنند.

این زندانیان که شمارشان به 500 تن می‌رسد، می‌گویند پس از فرمان رئیس‌ جمهور مبنی بر آزادی آنان برای پیش‌گیری از گسترش ویروس کرونا در زندان‌های کشور، شماری از زندانیان با استفاده از واسطه و رشوه از این فرمان استفاده می‌کنند و از زندان آزاد می‌شوند.

برخی از این زندانیان به سلام‎وطندار می‌گویند، با آن‌ که فرمان رئیس‌ جمهور شامل حال تمامی زندانیان می‌شود، اما آزادی آنان بستگی به تصمیم دادستان‌های ولایتی و هیأتی که برای عملی‌کردن این فرمان گماشته شده است، دارد.

شفیق (نام مستعار) یکی از زندانیان زندان ولایت پروان می‌گوید مدت حبسش 3 سال بوده و تا کنون 20 ماه را در قید سپردی کرده است به دلیل مداخله افراد استفاده‌جو با آن‌ که شرایط آزادشدن را داشته است، اما تا هنوز آزاد نشده است.

شفیق می‌گوید، دادستان‌هایی که به‌ منظور طی مراحل پرونده‌های زندانیان به زندان می‌آیند، شرط می‌گذارند که هرکسی حاضر به پرداخت 30 هزار افغانی باشد، شامل فهرست خواهد شد.

این زندانی می‌گوید نزدیک به 500 زندانی در اعتراض به این‌ روی‌کرد دادستان‌ها دو روز دست به اعتصاب غذایی زدند.

او می‌گوید این زندانیان با میانجگری یکی از نمایندگان مجلس این ولایت به اعتصاب‌شان پایان داده‌اند.

اما دادستانی کل می‌گوید، روند رهایی  ۴۰۹۹ زندانی واجد شرایط‌ فرمان رئیس‌ جمهور کشور، تاکنون زیر نظارت این نهاد و با شفافیت کامل عملی شده است و این روند همچنان ادامه دارد.

شاه‌ولی شاهد، معاون والی پروان با آن‌ که اعتصاب زندانیان را تأیید می‌کند می‌گوید، در دیداری که با زندانیان معترض داشته است، آنان خواستار تأمین عدالت و مستفیدشدن از فرمان رئیس‌ جمهور شده‌اند.

به گفتۀ آقای شاهد، زندانیان معترض از مجرمانی هستند که شامل ماده 350 قانون اجرآات جزایی می‌شوند و رسیدگی به خواست‌های آنان از توان حکومت محلی پروان نیست. قصاص، حدود، دیَت مال، اختطاف، قتلِ عمد، فساد اداری، خشونت علیه‌ زنان و مجرمانِ متکرر از کسانی هستند که ماده 350 قانون اجراات جزایی در مورد آنان صدق می‌کند.

دادستانی کل کشور استفاده‌جویی از این فرمان رئیس‌ جمهور را رد می‌کند و می‌گوید روند رهایی زندانیان بر اساس فرمان رئیس‌ جمهور کشور زیر نظارت دقیق بخش‌های تفتیش داخلی این نهاد قرار دارد.

جمشید رسولی، سخنگوی دادستانی کل روز گذشته (یک‌شنبه، بیست‌وچهارم حمل) گفت از آغاز صدور فرمان الی روز شنبه (۲۳حمل) ۴۰۹۹ زندانی از زندان‌های کشور آزاد شده‌اند . به گفتۀ آقای رسولی، افراد آزادشده یا حبس کوتاه‌مدت داشته‌اند و یا از زمان حبس‌شان بسیار کم مانده بود.

آقای رسولی تأکید می‌کند، هر زندانی‌ که در پیوند به عمل‌کرد هیأت آزادی زندانیان و دادستان‌ها شکایت دارند، به شماره ۱۸۰ تماس گرفته و شکایت‌شان را به دادستانی درج کنند.

مسئولان حکومت محلی پروان می‌گویند، 65 زندانی به‌ شمول پنج کودک از زندان و مرکز تربیت و اصلاح اطفال این ولایت که معیاد حبس‌شان کمتر از 5 سال بوده‌ است، یا زندانیانی که بیشتر از 5 سال حبس داشته‌اند، اما نصف آن را سپری کرده بودند، بر بنیاد فرمان رئیس‌ جمهور غنی از بند آزاد شده‌اند.

با این همه تا هنوز کسی در بارۀ اعتراض این زندانیان که مدت حبس‌شان تکمیل شده و تا هنوز آزاد نشده‌اند، چیزی نمی‌گوید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا