
آقای غنی روز شنبه 14 اسد در این دیدار از تاجران افغانستانی و ایرانی خواست تا در واردات و صادرات شان تعادل را رعایت و تلاش کنند تا سهولت های لازم برای تاجران افغان مقیم ایران فراهم شود. وی افزود که روابط تجارتی میان افغانستان و ایران به گونه ای گسترش یابد که برای تاجران هر دو کشور مفید واقع شود.
گفتنی است که بیلانس تجارتی در کشور بسیار نامتعادل است به صورتی که بر اساس گزارش های منتشر شده، تاجران 90 مال وارد می کنند و تنها 10 درصد صادرات انجام می شود.
رئیس جمهوری در این دیدار همچنین خطاب به تاجران گفت که برنامه های اقتصادی حکومت افغانستان و همچنان اتصال کشور ما با آسیای میانه از طریق خط آهن و آغاز داد و ستد تجارتی از طریق بندر چابهار، فرصت های جدید تجارتی را برای افغانستان فراهم کرده است و اکنون مربوط به تاجران می شود که چگونه از این فرصت ها استفاده می کنند.
در این دیدار، میرمحمد صادقی و مظفرعلی خانی به نمایندگی از تاجران ایران و حاجی کمال اختریان و فیض احمد خافی به نمایندگی از تاجران افغان در مورد مشکلات، چالش ها و فرصت های تجارتی شان، صحبت کردند.
آنان برنامه ها و تلاش های رئیس جمهوری را در رابطه به انکشاف اقتصادی و توسعه تجارتی مورد ستایش قرار دادند و خاطرنشان کردند که با گشایش راه های جدید تجارتی افغانستان با کشورهای دیگر، باورمند شده اند که افغانستان در زمینه تجارت و ترانزیت در حال توسعه است.
تاجران، مشکلات خویش را در عرصه های گمرگات و تعرفه های گمرکی مطرح کردند و خواستار حل مشکلات گمرکی شان در منطقه مرزی پل ابریشم ولایت نیمروز شدند.
رئیس جمهور غنی پس از استماع مشکلات تاجران، برای آنان اطمینان داد که حکومت وحدت ملی از تاجران و سرمایه گذاران حمایت می کند و در راستای حل مشکلات آنان گام های جدی برداشته می شود.