شکیب مستغنی، سخنگوی وزارت امور خارجه امروز در یک نشست خبری در کابل گفت که دولت افغانستان حق فیصله در مورد خط “فرضی دیورند” را ندارد و فیصله را مردم طرف خط می کنند.
آقای مستغنی اضافه کرد که تازمانی که امنیت دو طرف خط فراهم نشود، در مورد خط فرضی دیورند نیز نمی توان فیصله ای انجام داد.
خط دیورند نزدیک به صد سال پیش در زمان حکومت عبدالرحمان خان کشیده شد و از ان زمان تاکنون مورد جدل بین دو کشور است. به تازگی این خط، تنش هایی را در درون کشور نیز به بار اورده است.
هفته گذشته عبدالطیف پدرام، نماینده مردم بدخشان در مجلس در یک نشست مطبوعاتی اظهار کرده بود که ما خط دیورند را به عنوان مرز می شناسیم. این اظهار با واکنش تند برخی دیگر از نمایندگان مجلس مواجه شده بود.
مستغنی در قسمتی دیگر از سخنان خود گفت که کشور پاکستان طی ماه های اخیر تخطی هایی زیادی انجام داده است که برای جوابگویی به این تخطی ها نیز به مردم مراجعه خواهیم کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه اضافه کرد که دولت همواره تلاش می کند از طریق مجاری دیپلوماتیک مشکلات را حل کند، اما اگر پاکستان به تخطی های خود ادامه دهد، توانایی حفاظت از اراضی و تمامیت ارضی در نیروی دفاعی و امنیتی ما وجود دارد.
طی ماه های اخیر کشور پاکستان بیش از هزار راکت را به نقاط مرزی کشور به بهانه مبارزه با تروریسم پرتاب کرده که منجر به کشته شدن دهها تن و تخریب صدها خانه شده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین گفت که دولت پاکستان علاوه بر پرتاپ موشک و راکت، تخطی های دیگر چون مانورهای هوایی و زمینی و اعمار تاسیسات در نقاط مرزی انجام داده است.
او خاطر نشان کرد که این تخطی ها ثبت و به سازمان ملل شکایت شده است. وی ادامه داد که این تخطی ها نقض آشکار اصول بین الملل و قطعنامه سازمان ملل است.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت که اگر این تخطی ها ادامه پیدا کند، ممکن است که با واکنش سازمان ملل مواجه شود.
این اخطارها و اظهارات در حالی از سوی مقام های دولت مطرح می شود که همواره طی ماه های اخیر دولت پاکستان راکت پراکنی می کند و علاوه بر آن گذرگاه تورخم را نیز مسدود کرده است.
پاکستان همچنین مدعی شده است که این اقدام ها را به منظور مبارزه با تروریسم انجام داده است.
وزارت خارجه کشور اما می گوید که اگر دولت پاکستان می خواهد با تروریسم مبارزه کند، پناهگاه های امن تروریستان در داخل کشور را تخریب کند.
گفتنی است که طی چند سال اخیر، چندین رهبر گروه های تروریستی –اسامه بن لادن، ملا عمر و ملا منصور- در این کشور به هلاکت رسیده اند.
دولت افغانستان با توجه به این رویدادها همواره پاکستان را متهم به پشتیبانی از تروریسم می کند.
#راه مدنیت