در قضیه شهرک هوشمند دو گروه توطئه کرده است
آقای محمدی افزود، “یکی از این دو گروه درصدد تخریب شخصیتی من است و گروه دیگر می خواهد که قضیه کابل بانک پوشیده بماند و محکومان کابل بانک قروض خود را ندهند.”
چندی پیش قرارداد اعمار شهرک هوشمند در کابل با حضور احمدضیاء مسعود نماینده فوق العاده رئیس جمهوری در امور حکومت داری خوب، سید سعادت منصور نادری وزیر شهرسازی، عبدالعلی محمدی مشاور حقوقی رئیس جمهوری و جمعی از نمایندگان شورای ملی به امضاء رسید.
قرارداد این شهرک بین وزارت امور شهر سازی و خلیل الله فیروزی یکی از متهمان اصلی سقوط کابل بانک منعقد شد اما چندی بعد رئیس جمهوری این قرارداد را ملغی کرد.
روز گذشته نیز رئیس جمهوری وظیفه عبدالعلی محمدی مشاور حقوقی اش را به تعلیق در آورد.
در پیوند به این رویداد، کمیسیون سمع شکایت مجلس سنا/بزرگان عبدالعلی محمدی و محمد ضیاء نور خیل مشاور حقوقی وزارت امور شهر سازی را به این کمیسیون دعوت کرده بود.
عبدالعلی محمدی در مورد مکتوبی که به وزارت امور شهر سازی فرستاده بود، معلومات داد و افزود که براساس این مکتوب قرار نبوده است خلیل الله فیروزی طرف قرارداد باشد.
آقای محمدی افزود، با توجه به مکتوب صادره، طرف قرارداد شرکت نبی زاده وردک است که قرارداد اعمار شهرک با خلیل الله فیروزی منعقد کرده بود.
این گفته ها در حالی ایراد می شود که در جلسه دو روز پیش این کمیسیون با وزیر شهرسازی، سید سعادت منصور نادری گفته بود که به وی مشاورانش گفته که این قرارداد منعقد شود.
محمدضیا نورخیل، مشاور حقوقی وزارت شهرسازی اما می گوید که از جریان قرارداد اعمار شهرک خبری ندارد و این موضوع را از طریق رسانه ها با خبر شده است و بسیار تاسف نیز می خورد.
زلمی زابلی، رئیس کمیسیون سمع شکایت مجلس سنا خطاب به محمدی گفت که چرا در مکتوب مشاوریت حقوقی ریاست جمهوری اجازه داده شده بود که با دارایی های خلیل الله فیروزی کار شود.
محمدی افزود که بر اساس ماده 113 قانون جزا، کسانی که محکومیت شان بیشتر از ده سال نباشد می تواند با دولت قرارداد و معامله انجام دهد.
وی اضافه کرد: “من علاوه بر مشاور حقوقی رئیس جمهوری؛ رئیس کمیسیون بررسی قضیه کابل نیز بانک بودم و می خواستم که با این طرح پول ملت را از فیروزی بگیرم.”
او علاوه کرد “با توجه به کارهای صورت گرفته؛ توانستیم 58 هزار قیراط سنگ قیمتی به ارزش 10 میلیون دالر از دارایی های فیروزی را بگیریم.”
محمدی همچنین اظهار کرد که فیروزی هیچ ملک و دارایی را به نام خود نکرده بود ولی با فنون متفاوت توانستیم بیش از 20 میلیون دالر از دارایی های او را بگیریم و فیروزی قانع شود که 140 میلیون دالر دیگر بپردازد.
به گفته وی گروهی است که می خواهد مبارزه با فساد رئیس جمهوری را بدنام کند و از سوی دیگر محکومان کابل بانک را تشویق می کند که بدهی خود را پرداخت نکنند.
لازم به ذکر است که چندی پیش در شبکه های اجتماعی خبرهایی منتشر شد که در قرارداد شهرک هوشمند احمد ضیاء مسعود مبلغ 2.7 میلیون دالر و محمدی 1.7 میلیون دالر رشوه گرفته است.
اما عبدالعلی محمدی این گفته ها را شایعه و توطئه ای برای تخریب شخصیتی خود بیان کرد.
واکنش مجلس نمایندگان
روز گذشته رئیس جمهوری در پیوند به قضیه قرارداد شهرک هوشمند بین وزارت امور شهر سازی و خلیل الله فیروزی وظیفه عبدالعلی محمدی را به تعلیق در آورد که این موضوع باعث واکنش هایی در مجلس شد.
نمایندگان مجلس می گویند که ممکن نیست یک مشاور حقوقی بتواند کار اجرایی انجام دهد و ممکن است که دست های پشت پرده زیادی در این قرارداد سهم داشته باشد.
سید جمال فکوری بهشتی گفت: “مشاور حقوقی صلاحیت اجرایی ندارد و نمی تواند این کار را انجام دهد، احتمال دارد در این قضیه احمد ضیاء مسعود و وزیر شهرسازی دست داشته باشد.”
آقای بهشتی افزود، رئیس جمهوری باید این قضیه را به درستی بررسی کند و کسانی که مقام اجرایی داشته اند را وظیفه شان را به حالت تعلیق درآورد.
شایان ذکر است که در روز قرارداد شهرک هوشمند بین وزارت شهرسازی و خلیل الله فیروزی، علاوه بر عبدالعلی محمدی؛ احمد ضیاء مسعود و وزیر شهرسازی نیز حضور داشتند.
1 دیدگاه