اجتماعیبرگزیده ها

در دایکندی و هرات، دانش‌اموزان دختر بیشتر از پسر است/ پکتیکا کمترین دانش‌اموز دختر را دارد

در این گزارش امده است که ولایت سرپل اگر روند کنونی خود را حفظ کند، تا سال بعد نابرابری جنستی حذف خواهد شد و میزان حضور دختران و پسران در مکتب ها برابر می شود.

در این گزارش همچنین بدون نام بردن ولایت، ذکر شده است که اگر 7 ولایت دیگر روند کنونی خود را حفظ کند، تا 5 سال آینده می تواند نابرابری جنستی را حذف کند.

در ادامه این گزارش آمده است: متاسفانه در سایر ولایت‌ها با یک عقبگرد مواجه هستیم. اما حضور دختران در مدارس در قندهار ابتدا از 41 درصد به 64 درصد رشد داشته و بعد در سالهای منتهی به 2014 به 35 درصد کاهش یافته است. ولایت پکتیکا کمترین نرخ حضور دختران به میزان 9 درصد در میان ولایت‌های افغانستان را داشته است.

بانک جهانی نوشته است که علت کاهش حضور دختران در مکتب ها، تشدید جنگ هاست. در گزارش امده که جنگ انگیزه خانواده ها برای فرستادن کودکان به مکتب ها را از بین برده که این نگرانی بیشتر روی دختران متمرکز است.

در این گزارش بانک جهانی از سیاستمداران خواسته است که آموزش کودکان به خصوص دختران در مناطق جنگ زده باید به نگرانی اول سیاستگذاران تبدیل شود.

براساس این گزارش، تفکیک نرخ توسعه هر ولایت در رابطه با حضور دختران در مکتب ها، می‌تواند ما را در ارزیابی نرخ حذف نابرابری جنسیتی در مدارس افغانستان یاری رساند. بر اساس این آمارها،‌‌ در بسیاری از ولایت‌ها (18 از 35)، پیشرفت‌ها به گونه‌ای نبوده که باتوجه به هدف تعیین شده در سال 2030 نابرابری جنسیتی را حذف کند.

بانک جهانی می‌نویسد: یک سرمایه‌گذاری هدفمند و حمایت سازمانی از آموزش کودکان به خصوص دختران در افغانستان نیاز است تا کودکان این سرزمین بتوانند فرصت حضور در مدرسه را داشته باشند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا