امنیت و جرایمبرگزیده هاسیاست

در حملۀ نیروهای دولتی به مردم غور 10 غیر نظامی کشته شدند

شاهدان عینی از ولایت غور در مرکز افغانستان گزارش می دهند که در عملیات نیروهای دولتی برای بازداشت یک فرمانده ضد طالبان به نام ‘علی‌پور ‘ در ولسوالی لعل و سرجنگل 10 غیرنظامی به شمول سه کودک و یک  زن کشته شدند.

به گفته شاهدان عینی ساعت ۴ صبح روز شنبه با صدای فیر های پی در پی، جمعی از مردم به طرف بازار و محل اقامت اقای علیپور حرکت کردند تا با پادرمیانی مانع درگیری نیروهای امنیتی با آقای علیپور شوند اما نیروهای امنیتی به سوی مردم آتش گشودند و باعث کشته شدن سه طفل و یک زن شدند. در جریان این شلیک ها مردم فرار کردند اما بار دیگر جمعی از مردم دوباره به سوی محل محاصره اقای علیپور حرکت کردند با این امید که بتوانند بطور مسالمت امیز نیروهای امنیتی را از مواجهه و بازداشت اقای علیپور بازدارند اما این بار با کشته شدن یکی از باشندگان، مردم خشمگین شدند و به سوی نیروهای امنیتی و کماندوها حمله کردند

نیروهای دولتی با چند عراده تانگ و رنجر برای دستگیری فرمانده شمشیر از ولایات بامیان و غور به لعل و سرجنگل آمده و محل سکونت وی را شبانه به محاصره خویش درآورده بودند.

فرمانده علی‌پور پس از هفت ساعت با ‘حمایت ‘ مردم از محاصره نیروهای امنیتی نجات یافته و به مکان نا معلوم نقل مکان کرده است.

عبدالحی خطیبی، سخنگوی والی گفته است که فرمانده شمشیر از ولسوالی بهسود ولایت میدان وردک به غور آمده بود و عملیات بازداشت او از شهر فیروزکوه مرکز غور و ولایت بامیان راه‌اندازی شده بود.

فرمانده شمشیر از حدود سه سال پیش و در پی کشته شدن شماری از غیرنظامیان هزاره توسط راهزنان پشتون در میدان‌وردک گروه ‘مقاومت مردمی ‘ را از میان هزاره‌های این ولایت تشکیل داد.

محمد محقق، معاون دوم ریاست اجرائی دولت افغانستان در حمایت از آقای علی‌پور بیانیه‌ای صادر کرده و تلاش برای دستگیری او را “عمل عاقبت نیاندیشانه حکومت” خوانده که مردم مناطق مرکزی هزاره‌جات را متأثر، و شکاف‌های قومی را بیشتر کرده است.

غلام‌سخی جاوید، عضو شورای ولایتی گفته است که در این درگیری ۱۰ نفر غیرنظامی از جمله دست‌کم یک زن کشته شدند.

برخی رسانه ها نوشته اند که حکم دستگیری وی از سوی اشرف غنی رئیس جمهوری صادر شده است.

اما فرمانده شمشیر پس از رهایی از محاصره با یورو نیوز گفته است که او فرمانده نامشروع و غیر مسئول نیست و او مشروعیتش را از مردم گرفته است.

او گفته است پس از اینکه دولت در تأمین امنیت مردم کوتاهی کرده و از جان و مال مردم محافظت نکرده است ما مجبور شدیم برای تأمین امنیت و محافظت از مردم خود دست به سلاح ببریم.

او تأکید کرد چون دولت در تامین امنیت مردم ناکارا بود، مردم به ما برای تأمین امنیتشان اعتماد کردند. ما یک گروه خودسر و لاابالی نیستیم، ما در بدنه جنبش مان حقوق دان، دکتر و ماستر داریم و کاملا انسان های مدنی و فرهنگی هستیم و برای مدنی ترین حق مردم، یعنی امنیت تلاش می کنیم، چون دولت پاسخگو نیست.

او افزود رئیس جمهور حق دارد ما را سرکوب کند چون ما علیه طالب و داعش مقاومت می کنیم.

آقای علیپور از حکومت می خواهد خود را مقابل مردم قرار ندهد و قاتلین مردم بی گناه و غیرنظامی را که روز شنبه در لعل و سرجنگل کشته شده اند را به مردم تحویل دهد.

این اولین بار نیست که دولت با فرماندهان ضد طالبان برخورد خشونت آمیز دارد در گذشته با نظام الدین قیصاری فرمانده نیروهای خیزش مردمی در ولایت فاریاب نیز متوصل به خشونت شدند.

جالب این جاست که دولت در برابر نیروهای ضد طالبان سختگیرانه و لی با طالبان با تساهل برخورد می کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا