سیاست

در جلسه استجوابیه روز دوشنبه روال کار برعکس شد و مقامات امنیتی دست بالا گرفتند

برخی نمایندگان دو روز پس از نشست استجوابیه با وزرای امنیتی با انتقاد تند از جریان نشست روز دو شنبه مجلس، می‌گویند وزرای امنیتی نمایندگان را استجواب کردند.

سرپرست وزرای امور دفاع و امور داخله و رییس عمومی امنیتی ملی در ارتباط با افزایش نا آرامی ها در نشست روز دوشنبه (31 سرطان) مجلس استجواب شده بودند. این نشست به درخواست وزرای امنیتی در غیاب رسانه‌ها برگزار شد.

اما؛ شماری از نمایندگان در نشست امروز چهارشنبه (2 اسد) به شدت از جریان این نشست استجوابیه مجلس انتقاد کردند.

میردادخان نجرابی یک عضو مجلس گفت: “در نشست استجوابیه وزرای امنیتی برعکس روال کاری مجلس، ما استجواب شدیم و وزرای امنیتی طوری برخورد کردند که نه تنها به سوالات نمایندگان پاسخ ندادند، بلکه به ما توهین هم کردند و گفتند که شما به موضوعات خورد و کوچک امنیتی توجه می‌کنید.”

آقای نجرابی افزود که از دید مقام‌های امنیتی، افزایش تحرکات دشمن، سقوط ولسوالی‌ها، پاسگاه‌ها و از همه بدتر به دام افتادن یک گروه 30 نفری کوماندوها و کشتار آنان به دست طالبان، یک مساله کوچک است که نباید از سوی نمایندگان مطرح می‌شد.

علی اکبری قاسمی دیگر عضو مجلس نیز گفت: “ای کاش جلسه استجوابیه روز دوشنبه مجلس برگزار نمی‌شد؛ زیرا نمایندگان اصول جلسه را رعایت نکردند و وزرای امنیتی نیز با استفاده از ضعف هیات اداری و با توجه به وضعیت داخلی مجلس به سوالات نمایندگان پاسخ ندادند.”

همچنین، برخی نمایندگان نیز گفتند که در نشست استجوابیه‌ای روز دوشنبه مجلس، برخی نمایندگان بدون در نظرداشت اصول برگزاری نشست‌های مجلس، عرایض و درخواستی‌های شخصی شان را جهت امضا به وزرای امنیتی پیش می‌کردند و از جریان برگزاری نشست مجلس، دفتر اداری درست کرده بودند.

محمد خان یک عضو مجلس گفت: “برخی نمایندگان با گرفتن امضا برای کارهای شخصی شان از وزرای امنیتی به حدی بی‌عزتی کردند که فکر می‌شد، وزرا در سر کوچه نشست و به عرایض مردم رسیدگی می‌کنند؛ در حالی که مجلس مصوبه هم دارد که در جریان نشست هیچ نماینده‌ای حق پیشکش کردن عریضه و یا درخواستی را به وزرای استجواب شده ندارند.”

به گفته او، وزرای امنیتی موظف اند که در روزهای مشخص در یک هفته به عرایض و درخواستی‌های موکلین نمایندگان رسیدگی کنند، پس چه نیاز است که نمایندگان، نشست استجوابیه مجلس را برهم می‌زنند.

با این وجود، رمضان بشردوست نیز خطاب به نمایندگان منتقد گفت که او به خاطری اعتراض نسبت به نحوه کنترل نشست استجوابیه مجلس و خلاف ورزی نمایندگان و وزرا از این نشست اخراج شد؛ اما در آن زمان هیچ نماینده‌ای از این اعتراض او حمایت نکردند.

آقای بشردوست گفت: “من تشکری می‌کنم از مردم افغانستان که در شبکه‌های اجتماعی و نیز با تماس گرفتن از موضع روز دوشنبه من در مجلس حمایت کردند؛ از جمله پسر یکی از وکلا به من زنگ زده بود و گفت که اگر این بار پدرم در مجلس نسبت به اعتراض قانونی شما سکوت کرد به مادرم می‌گویم که در غذایش مرگ موش بیاندازد.”

این در حالی است که رمضان بشردوست به دلیل اعتراض به جریان نشست استجوابیه مجلس با وزرای امنیتی از سوی میر رحمان رحمانی رییس مجلس جاسوس خطاب و از نشست اخراج شد.

اما؛ اخراج آقای بشردوست با واکنش‌های زیادی در شبکه‌های اجتماعی مواجه شد و بسیاری کاربران این کار رییس مجلس را نکوهش کردند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا