اجتماعی

در افغانستان 65 درصد خانواده ها برای شستن از صابون استفاده نمی کنند!!

 

براساس این گزارش فقط 35 درصد خانواده های از صابون استفاده می کند که قشر تحصیل کرده جامعه هستند که کودکانشان را از مرض های ساری مصون می کنند.

دراين سروى تذکر رفته است که هر گاه مادران دستهاى شان را با آب و صابون بشويند ، اين امراض در کودکان ٤٢ درصد کاهش مى يابد .

در گردهمايى که امروز (سه شنبه) به مناسبت روزجهانى شستن دستها با صابون تحت شعار “بلند کردن دستها به خاطر نظافت “در کابل برگزار شد، شرين ورکى نماينده “يونيسف” گفت که بايد مادران شستن دستها با صابون را به يک سلوک مبدل بسازند.

وى افزود که خانواده ها براى اطفال شان توصيه نمايند که قبل از خوردن غذا ، بعد از رفتن به رفع حاجت و دست زدن به اشياء دستهاى شان را با آب و صابون بشويند.

ورکى ابراز اميدواری کرد که امسال بيشتر از سالهاى ديگر کودکان افغانستان دستهاى شان را با صابون بشويند و فيصدى ٦٥ درصدى کاهش يابد.

دکتور بشير” نورمند” نماينده وزارت صحت عامه گفت که تعداد زيادى ازاطفال به خاطر عدم شستن دست مادر شان با صابون قبل از رسيدن به پنج سالگى وفات مى نمايند .

وى افزود که سالانه يک عشاريه شش ميليون طفل پايانتر ازپنج سال  در اثر سينه بغل و يک عشاريه يک ميليون طفل دراثر اسهالات در سرتاسر جهان جان مي دهند.

نورمند تاکيد کرد که روزانه در سرتاسر جهان ٣٠٠٠طفل به سبب امراض مختلف جان مي دهند که  هرگاه دستهاى مادر با آب وصابون شسته شود ٥٠ درصد اين مرگ ومير کاهش داده ميشود .

اين مقام وزارت صحت عامه گفت که با تاسف افغانستان هم در جمله کشور هاى قرار دارد که بلند ترين ميزان مرگ و مير کودکان زير پنج سال را دارد .

براساس سروى وزارت صحت عامه در سال ٢٠١٠ ميلادى، از هر١٠ طفل افغان يک  طفل قبل از رسيدن به پنج سالگى واز هر هشت طفل يکى آنان پيش از رسيدن به يکسالگى فوت ميشود.

عوامل عمدۀ که اطفال را با خطر مرگ تهديد ميکند، امراضى چون اسهالات، انتانات حاد، طرق تنفسى بوده که بيشتر واقعات آنها ازاثر عدم رعايت حفظ الصحه به خصوص نشستن دستها با آب وصابون دراوقات لازم مى باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا