آقای خلیل زاد بلافاصله پس از پایان دور هشتم مذاکرات صلح با طالبان برای رایزنی بیشتر در مورد صلح افغانستان عازم هندوستان شد.
گفته میشود، اختلافات نمایندگان امریکا و طالبان روی خروج نیروهای خارجی از افغانستان و قطع رابطه طالبان با سایر گروههای تروریستی از جمله القاعده و داعش حل شده است.
برخی منابع همچنین گفتهاند طالبان برای برقراری آتشبس و آغاز مذاکرات مستقیم با دولت افغانستان نیز چراغ سبز نشان دادهاند.
به گفته منابع، دو طرف روی میکانیزم تطبیق توافقنامه صلح کار میکنند.
زلمی خلیلزاد نیز روز گذشته در تویتی کوتاهی نوشت در مذاکرات سه روز گذشته درباره توافقنامهای تمرکز داشته که زمینه خروج مشروط نیروهای امریکایی را فراهم میسازد.
همچنین آقای خلیلزاد در تویتی دیگری نوشت به خاطر جلب حمایت بینالمللی در زمینه توافق روند صلح افغانستان به دهلینو پایتخت هند سفر میکند.
سهیل شاهین سخنگوی طالبان در دفتر قطر نیز از پیشرفت “خوب” در هشتمین دور مذاکرات قطر سخن گفته است.
قرار است نتایج این مذاکرات قبل از امضای توافقنامه نهایی رسماً اعلام شود.
دور هشتم مذاکرات امریکا و طالبان سه روز پیش (12 اسد) در دوحه آغاز شد. قرار شده در این دور مذاکرات توافقنامه نهایی امضا شود.
از سوی دیگر، زاهد نصرالله سفیر پاکستان در کابل گفت توافقنامه نهایی میان امریکا و طالبان قرار است در تاریخ 13 آگست یعنی 7 روز دیگر در دوحه امضا شود. طالبان اعلام کرد روسیه و چین در امضای این توافقنامه حضور خواهند داشت.
همچنین، روز گذشته شورای راه نجات افغانستان با عضویت برخی از اعضای پیشین گروه طالبان در کابل گفت انتخابات ریاست جمهوری افغانستان باید پس از توافق نهایی صلح با طالبان برگزار گردد تا زمینه شرکت طالبان در انتخابات نیز فراهم گردد.
حامد کرزی رییس جمهور پیشین و شورای نامزدان انتخابات ریاست جمهوری نیز اعلام کرده اند به روند صلح باید اولویت داده شود.
با این وجود، رییس جمهور غنی بر برگزاری انتخابات در زمان از قبل تعیین شده آن تاکید دارد. حکومت می خواهد انتخابات و روند صلح را یکجا به پیش ببرد.