برگزیده هادیدگاه هاسیاست

خلیل الرحمان حقانی با مشت به ملا برادر حمله کرده بود

گزارش های مرتبط با کشته شدن ملا عبدالغنی برادر زمانی بیشتر قوت گرفت که ملا برادر در نشستی که طالبان با سران قطری در ارگ ریاست جمهوری داشتند حضور نداشت.

محمد نعیم یک تن از سخنگویان گروه طالبان اما چهارشنبه شب (24 سنبله) یک فایل صوتی از ملا برادر منتشر کرد که در آن ملا برادر صراحتا به پرسش یک تن از اعضای گروه طالبان در خصوص زخمی و یا کشته شدنش پاسخ می دهد و می گوید که خبر کشته شدن او کاملا بی اساس است.

ملا عبدالغنی برادر همچنین در این ویدیو به گزارش های دیگر مبنی بر وجود اختلاف میان طالبان می پردازد و می گوید که هیچ اختلافی میان سران طالبان وجود ندارد و همگی در شفقت کامل با هم بسر می برند.

اما واقعا اصل ماجرا چه بود و چرا این گزارش ها مطرح گردید؟

منابع نزدیک به طالبان می گویند در جلسه ای در ارگ ریاست جمهوری صحبت ها میان سران طالبان رو به تنش می رود و ناگهان خلیل الرحمان حقانی از روی صندلی اش بلند شده و به سوی ملا برادر حمله می کند و چندین مشت به او می زند.

به دنبال آن، محافظان هر دو طرف فورا وارد درگیری مسلحانه با یکدیگر شده و شماری از آنان زخمی و کشته می شوند. گفته می شود که پس از آن ملا عبدالغنی برادر به قندهار می رود تا با ملا هبت الله آخندزاده رهبر این گروه دیدار کند.

طالبان همواره گزارش های مرتبط با زخمی و یا کشته شدن ملا برادر را رد کرده است، و حتی بروز درگیری در ارگ را انکار می کند. اما از آنجایی که ملا برادر در ساختار دولت موقت طالبان مقامی به مراتب کمتر از ملا محمد حسن آخوند که چهره ای تقریبا ناشناخته برای بسیاری ها است را گرفته، این گمانه را قوی تر می کند که درگیری واقعا صورت گرفته است.

لازم به ذکر است که پیش از اعلام دولت موقت طالبان، بسیاری ها انتظار داشتند که ملا عبدالغنی برادر به عنوان رئیس دولت معرفی گردد.

احتمال می رود اصل درگیری میان خلیل الرحمان حقانی و ملا عبدالغنی برادر بر سر نحوه تشکیل دولت موقت باشد. براساس گزارش های متعدد از منابع مختلف، ملا برادر تلاش داشته تا دولتی همه شمول و فراگیر تشکیل گردد تا مورد قبول مردم و جامعه جهانی واقع گردد، در حالیکه براساس همان گزارش ها، حقانی ها اصرار بر حفظ دولت میان اعضای طالبان داشته اند.  

همچنین سفر رئیس استخبارات پاکستان جنرال فیض حمید به کابل و دیدار با مقام های مختلف طالبان در پشت درهای بسته، آن هم درست سه روز قبل از اعلام دولت موقت طالبان این گمانه را بیشتر قوی کرد که گویا جنرال حمید اصرار بر این داشته تا سهمی چشمگیر به شبکه حقانی در ساختار دولت داده شود.

با این وجود طالبان دولت موقت خود را در تاریخ 16 سنبله اعلام کرده و اعضای کابینه آن را نیز معرفی می کند که بر خلاف تصور جامعه جهانی و مردم افغانستان که گمان می بردند طالبان به دنبال کسب مشروعیت مردمی و بین المللی هستند و چاره ای جز تشکیل دولتی فراگیر ندارند، هیچ عضو غیر طالبان در کابینه آن دیده نشد. حتی آنها وزارت زنان را نیز حذف کرده و بجای آن وزارت «دعوت و ارشاد، امربه معروف و نهی از منکر» را اضافه کردند.

در کابینه معرفی شده از سوی طالبان ظاهرا سهم خوبی به حقانی ها داده شده و هم اکنون سراج الدین حقانی رئیس شبکه حقانی به عنوان وزیر داخله، مولوی عبدالباقی حقانی وزیر تحصیلات عالی، نجیب الله حقانی به عنوان وزیر مخابرات و در نهایت خلیل الرحمان حقانی به عنوان وزیر مهاجرین معرفی شده اند.

از سویی منابع اطلاعاتی گزارش هایی ارائه می کنند که گرچه سراج الدین حقانی به عنوان وزیر داخله منصوب شده است، اما قدرت میدانی زیادی در کابل دارد. اشخاصی مانند ملا عبدالحق وثیق که به عنوان رئیس استخبارات معرفی شده نیز از نزدیکان سراج الدین حقانی است.

پولیس اف بی آی آمریکا درست یک روز پس از معرفی سراج الدین حقانی به عنوان وزیر داخله دولت موقت طالبان، جایزه اطلاعات منجر به دستگیری او را دو برابر کرده و به 10 میلیون دالر افزایش داد.

خلیل الرحمان حقانی نیز توسط دولت آمریکا تحت تعقیب است و هر اطلاعاتی که منجر به دستگیری او شود 5 میلیون دالر جایزه دارد.

از آن زمان (گزارش درگیری در ارگ) تاکنون نیز نقش ملا عبدالغنی برادر به کم رنگی رفته است، در حالیکه پیش از آن پای ثابت تمامی صحبت ها و مذاکرات از جانب طالبان، ملا برادر بود.

در فایل تصویری که از او پخش شد تا گزارش های مرتبط با کشته شدن او را رد کند نیز دیده می شود که او با لحنی کاملا خسته و گویا از روی متن به پرسش ها پاسخ می دهد. حتی شاید این سوال نیز پیش بیاید که چرا طالبان در همان روز اول شایعات کشته شدن او، این فایل تصویری را از او منتشر نکردند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا