سیاست

خلیلزاد از مذاکراتش با طالبان گزارش کتبی می‌دهد

سلام رحیمی وزیر دولت در امور صلح، امروز چهارشنبه(26 سرطان) در یک نشست فوق‌العاده مجلس سنا حضور یافت و در مورد چگونگی پیشربرد روند صلح به سناتوران توضیحات داد.

آقای رحیمی گفت می‌خواهد شرایطی را به وجود آورد که وزارت دولت در امور صلح در جریان گفتگو با طالبان از تمامی مردم افغانستان نمایندگی کند و همه جزئیات صلح را با مردم شریک بسازد.

او خاطر نشان کرد وزارت دولت در امور صلح در هماهنگی با شورای عالی صلح کار می‌کند و ظرفیتی که در این شورا به وجود آمده حفظ می‌شود.

پس از تشکیل وزارت دولت در امور صلح شایعاتی وجود داشت که گویا شورای عالی صلح از سوی رییس جمهور ملغا اعلام می‌شود.

رحیمی در مورد نارضایتی‌های داخلی نیز گفت همه سیاسیون مسوولیت خود را درک می‌کنند و نیز می‌کانیزمی زیر کار است که با همه آنان گفتگو می‌شود تا هماهنگی کامل داخلی در روند صلح ایجاد گردد.

وزیر دولت در امور صلح با اشاره به مذاکرات امریکا و طالبان در قطر گفت دولت افغانستان از تمامی جزئیات این مذاکرات آگاه است و رییس جمهور غنی تمامی موارد آن را با دقت تمام بررسی می‌کند.

آقای رحیمی گفت: “حفظ منافع ملی در روند صلح وظیفه دولت است. رییس جمهور وظیفه خود می‌داند و با درک تشویش‌ها در روند صلح، تمامی گزارش کتبی(آقای خلیلزاد) را کلمه به کلمه با دقت می‌خواند و حتی سر اینکه کدام نقطه و یا کامه در پس کدام کلمه گذاشته شود ساعت‌ها بحث می‌کند.”

او گفت پیش از این آقای خلیلزاد گزارش شفاهی به رییس جمهور می‌داد؛ اما حالا به درخواست دولت افغانستان گزارش کتبی می‌دهد تا سندی در زمینه وجود داشته باشد.

رحیمی تاکید کرد تا اینجای روند صلح اطمینان کامل از همکاری بین‌المللی به ویژه امریکا وجود دارد و قرار نیست در روند صلح یک رویه غیر مسوولانه صورت گیرد.

از سوی هم، فضل‌هادی مسلم‌یار رییس مجلس سنا تاکید کرد این مجلس نسبت به مذاکرات امریکا و طالبان به دیده شک می‌نگرد؛ زیرا هیات امریکایی هیچ‌گونه جزئیات را با این مجلس شریک نمی‌کند؛ اما از تلاش‌های صلح به رهبری حکومت با جدیت پشتیبانی می‎کند.

آقای مسلم‌یار بار دیگر بر هماهنگی میان سیاسیون و حکومت در روند صلح تاکید کرد و گفت به این منظور باید شورای عالی مصالحه دوباره ایجاد گردد.

شورای مصالحه متشکل از رهبران جهادی و سیاسی بیشتر از دو ماه پیش به منظور مشوره دهی به حکومت قبل از نشست بین الافغانی که قرار بود در قطر برگزار شود و بعداً لغو شد، ایجاد شده بود؛ اما پس از تشکیل چند نشست، دیگر نشست این شور برگزار نشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا