سیاستِتیتر یک

خروج نیروها از افغانستان پیش از انتخابات 2020 شروع می‌شود

آقای پومپئو طی سخنانی در “باشگاه اقتصادی واشنگتن” در پاسخ به این سوال که آیا انتظار شروع خروج نیروها از افغانستان پیش از انتخابات نوامبر آینده را دارد گفت: “این دستوری است که من از رییس جمهور ایالات متحده دارم.”

به نقل از بی بی سی مایک پومپئو دستور دونالد ترامپ در این زمینه را “بی ابهام – یعنی پایان دادن به جنگ های بی پایان” توصیف کرد.

زلمی خلیلزاد، مذاکره کننده ارشد امریکا، اخیرا مذاکرات دوجانبه خود با طالبان را شدت بخشیده است و هر دو طرف ابراز خوشبینی می کنند که به توافق نزدیک هستند.

طالبان تا به حال از پذیرش درخواست های بین المللی برای حضور دولت افغانستان در این مذاکرات خودداری کرده است، چون می گوید مشروعیت آن را به رسمیت نمی‌شناسد.

آقای ترامپ پیش از پیروزی در انتخابات 2016 قول داده بود نیروهای امریکایی را از این کشور خارج کند و به طولانی ترین جنگ آمریکا پایان دهد.

اما او پس از روی کار آمدن با اعزام سربازان بیشتری به این کشور موافقت کرد به طوری که هم اکنون حدود 14 هزار سرباز امریکایی در افغانستان مستقر هستند.

دولت امریکا در یک سال گذشته مشغول مذاکره با طالبان برای رسیدن به یک توافق صلح برای پایان این جنگ 18 ساله بوده است.

آقای پومپئو روز دوشنبه گفت که گفتگوها در این زمینه “پیشرفتی جدی” داشته و افزود که او به آینده خوشبین است.

او گفت امریکا با همه بخش های جامعه افغانستان گفت و گو می کند: “ما می خواهیم آنها کشورشان را پس بگیرند، و می خواهیم آنچه که برای ما معادل ده ها میلیارد دالر هزینه سالانه و ریسک بالا برای فرزندان و نوه های شما که برای آمریکا می جنگند است، را کم کنند.”

به گفته ناظران با آماده شدن افغانستان برای انتخابات ریاست جمهوری ماه سپتامبر و نزدیک شدن انتخابات 2020 امریکا، دولت این کشور برای تسریع مذاکرات مشتاق به نظر می رسد.

آقای خلیلزاد هم اکنون در کابل به سر می برد و ظرف چند روز برای دور تازه مذاکرات با طالبان به قطر خواهد رفت.

توافق خروج؟

سهیل شاهین، سخنگوی دفتر طالبان در قطر در ماه جون گفته بود که امریکا خروج کامل نیروهایش از را افغانستان پذیرفته و وعده داده که در آینده هیج نوع دخالتی در افغانستان نخواهد کرد.

اما آقای خلیلزاد روز 19 جون در واکنش گفت که درباره خروج نیروهای از افغانستان توافقی صورت نگرفته است.

او آن زمان گفت که امریکا در پی‌ موافقتنامه جامع صلح است نه خروج نیروهایش از افغانستان و موافقتنامه جامع صلح شامل چهار بخش است.

آقای خلیلزاد توضیح داد این چهار بخش عبارتند از تضمین مبارزه با “تروریسم،” خروج نیروها از افغانستان، مذاکرات بین‌الافغانی که منجر به ثبات سیاسی شود و یک آتش بس دایمی و جامع.

نماینده ویژه وزارت خارجه امریکا در روند صلح افغانستان تاکید کرد که طالبان بر سر این ساختار توافق کرده است و افزود تا زمانیکه بر سر همه اینها توافق نشده باشد بر سر هیج یک از موارد آن به طور جداگانه توافق نخواهد شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا