خروج نیروهای خارجی از افغانستان اولین شرط امضای توافق نامه صلح با امریکا
سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر میگوید، تا زمانی که توافق نهایی بر سر خروج نیروهای خارجی از افغانستان صورت نگیرد، توافقنامۀ صلح میان این گروه و آمریکاییان نهایی نخواهد شد.
خروج و عدم خروج نیروهای خارجی از افغانستان پس از امضای توافقنامۀ صلح، مسألهییست که روند صلح را دچار تناقض کرده است.
یکی از شرطهای بنیادی امضای توافقنامۀ صلح از سوی طالبان، خروج نیروهای خارجی از افغانستان است، اما آمریکاییها تأکید میکنند که حمایت آنان از نیروهای امنیتی افغانستان پس از نهاییشدن این توافقنامه همچنان ادامه خواهد داشت.
سهیل شاهین، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر میگوید، خروج نیروهای خارجی از افغانستان شرط بنیادی امضای توافقنامۀ صلح است و تا زمانی که توافق نهایی بر سر خروج این نیروها از افغانستان صورت نگیرد، توافقنامۀ صلح امضا نخواهد شد.
به گفتۀ آقای شاهین، آنان تلاش دارند تا در این دور گفتوگوهای صلح بر سر آخرین نکات توافقنامۀ صلح با آمریکاییها صحبت کنند و این توافقنامه را نهایی سازند.
اما زلمی خلیلزاد، نمایندۀ ویژۀ وزارت امور خارجۀ امریکا برای صلح افغانستان میگوید، حمایت آمریکاییها از نیروهای امنیتی افغانستان پس از نهاییشدن توافقنامۀ صلح دوام خواهد داشت.
در این حال سیداکبر آغا، عضو پیشین گروه طالبان میگوید، طالبان بر خواستشان مبنی بر خروج نیروهای خارجی از افغانستان پابند می باشند و پس از امضای توافقنامۀ صلح، گفتوگوهای بینالافغانی مشکلات میان طالبان و حکومت افغانستان را حل کرده و تمام نگرانیهای آمریکا و جامعۀ بینالمللی از ادامۀ تنشها میان طالبان و حکومت را رفع خواهد کرد.
اما، بسمالله رنجبر، آگاه سیاسی میگوید ارزشهای دولت افغانستان و آمریکا و طالبان با هم در تناقض قرار دارند، به همین علت خروج و عدم خروج نیروهای خارجی از افغانستان سبب تناقضگویی میان طرفهای گفتوگوکننده شده است.
با این همه دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا روز گذشته در حاشیۀ نشست سران گروه هفت با اشاره به گفتوگوهای صلح میان آمریکا و طالبان گفته است، جدول زمانییی برای خروج نیروهایشان از افغانستان وجود ندارد.
نهمین دور گفتوگوهای صلح میان نمایندگان آمریکا و طالبان به روز پنج شنبۀ گذشته در دوحۀ قطر آغاز شد و هنوز ادامه دارد.