حکومت یک طرح هفت ماده ای برای صلح آماده کرده است/آتش بس یک ماه یکی از شروط آن است
حمدالله محب، مشاور امنیت ملی رئیس جمهور میگوید، برای گفتوگوهای صلح با طالبان یک طرح همه جانبه آماده شده است.
به گفتۀ آقای محب، آنان برای آغاز گفتوگوهای صلح پیششرطهایی دارند که اعلام آتشبس یک ماهه، اثبات تسلط رهبری طالبان بر فرماندهان این گروه و عدم آموزش پاکستان به دیگر گروهها پس از آمدن صلح از جملۀ آنان است.
آقای محب میگوید، طالبان باید چگونگی روابطشان با پاکستان را مشخص کرده و از کشتار شهروندان افغانستان دست بردارند و پاکستان نیز از ادامۀ جنگ در افغانستان، دست بکشد.
او میافزاید، این طرح 7 مادهیی دارای سه بخش است که بخش اول آن مربوط به گفتوگوهای صلح، بخش دوم مربوط به اجماع منطقهیی و بخش سوم مربوط به ایجاد حکومت مقتدر در کشور است.
مشاور امنیت ملی رئیس جمهور میگوید، این طرح با آمریکا، اتحادیه اروپا و شماری از کشورهای دیگر در میان گذاشته شده و آنان نیز از این طرح حمایت کردهاند.
به گفتۀ آقای محب، در مورد این طرح جرگۀ نیز برگزار خواهد شد و اگر شرکت کنندگان جرگه این طرح را تصویب کردند نشستی دیگری با نمایندگان شماری از کشورها نیز برگزار خواهد شد.
شماری از آگاهان سیاسی از طرح جدید صلح حکومت استقبال میکنند و میگویند، این طرح برای آغاز گفتوگوهای صلح مثبت است.
اکبرجان فولاد، آگاه مسائل سیاسی میگوید، در این طرح باید موضوع نظارت جامعۀ مدنی و سیاستمداران از روند عملی شدن این طرح نیز گنجانده شود.
به گفتۀ او، ممکن است طالبان نیز این طرح را بپذیرند، زیرا طالبان در این اواخر شکست خورده و بزرگترین حامیشان پاکستان نیز با مشکلات اقتصادی و سیاسی روبهرو است.
سیداکبر آغا، یکی از اعضای پیشین طالبان میگوید، طالبان توافقنامه صلح با آمریکا را آماده کرده و تنها امضای آن باقی مانده است، بنابراین طرح صلح حکومت عملی نخواهد بود.
این گفتهها در حالی بیان میشود که شماری از شهروندان کشور و شماری از کشورهای منطقه خواستار از سرگیری گفتوگوهای صلح میان آمریکا و طالبان و رسیدن آنان به توافق صلح اند.