حکومت افغانستان و طالبان برای مذاکره مستقیم نیاز به میانجی ندارند

فرستاده ویژۀ امریکا برای صلح افغانستان مذاکرات بینالافغانی را فرصت تاریخی خواند که می تواند هم به چهار دهه نزاع در کشور و هم به طولانی ترین جنگ تاریخ امریکا پایان دهد.
زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه امریکا در امور صلح افغانستان در اظهاراتی در یک مراسم برگزار شده از سوی انستیتوت صلح امریکا تاکید کرد، مذاکراتی که در جریان است قلب فرآیند صلح افغانستان است.
او عنوان کرد: «مهم است که کاملاً به ابعاد مهم این زمان آگاه باشیم و اهمیت تاریخی آن را به رسمیت بشناسیم.»
او با در پیش گرفتن خوش بینی محتاطانه عنوان کرد، امید وجود دارد اما در عین حال مسیری طولانی نیز در پیش است و مسائل پرمناقشه زیادی طی آن باید مورد مذاکره قرار بگیرند.
این مسئول امریکایی بیان داشت، برای مردم افغانستان هزینه عدم حرکت به جلو بیش از حد زیاد خواهد بود و آنها بعد از چند دهه تحمل رنج خشونت و نزاع آنها آرزوی صلح را داشته و از طرق زیادی آن را ابراز می کنند.
خلیلزاد در سخنرانی اینترنتی خود به این مراسم اظهار کرد: این اقدام کلیدی عاملیت را به افغانها سپرده که تنها راه موفقیت فرآیند صلح است.
خلیلزاد با اشاره به اینکه امریکا به دنبال تعامل هم با طالبان و هم با دولت افغانستان به موازات هم است تاکید کرد: این بر پایه این فرض است که هیچ راه بادوامی که به پیروزی نظامی منجر شود وجود ندارد.
به گفته خلیلزاد، توافقی که چند وقت پیش در ماه فبروری بین طالبان و امریکا منعقد شد و همچنین مذاکرات مستقیم افغانها در را به روی اینکه دو طرف برای اصلاح تاریخ با یکدیگر پشت یک میز بنشینند باز کرده است.
او به شکست افغانها در گذشته در غنیمت شمردن فرصت برای برقرار کردن صلح بعد خروج نیروهای شوروی سابق در اواخر دهه ۱۹۸۰ از کشورشان اشاره کرد. او تصریح کرد، آن شانس از دست رفت امروز مسئولیت رهبران افغانستان را بیشتر می کند.
فرستاده ویژه امریکا همچنین عنوان کرد: حضور نظامی داشتن در افغانستان خودش یک هدف نیست بلکه واشنگتن باید اطمینان حاصل کند که هیچ تهدید تروریستی علیه امریکا در خاک افغانستان وجود نداشته باشد.
خلیلزاد همچنین گفت، امریکا معتقد است یک افغانستان با ثبات که هم در داخل و هم با همسایگانش در صلح باشد تنها یک اولویت برای افغانستان نیست بلکه به نفع امریکا، به نفع منطقه و به نفع جامعه بین المللی است.
وی با اشاره به مثبت بودن روند مذاکرات افغانستان گفت دو طرف درگیر در افغانستان خواهان مذاکره بدون میانجی بین المللی هستند.
این مسئول گفت: تاکنون شاخص های مثبتی وجود دارد و دو طرف دنبال مذاکره بدون وجود میانجی بین المللی هستند.