حل و فصل سیاسی قضیه افغانستان امکان پذیر است

آقای یاماموتو به شورای امنیت این سازمان گفته است که که علاقمندی به راهحل سیاسی برای تامین صلح در این کشور افزایش یافته است.
او افزوده که اگرچه هنوز هم چالشهای زیادی در پیش رو است، اما “ما نباید اجازه دهیم که فصل جدید جنگ بدون پیشرفت ملموس در گفتگوهای صلح، آغاز شود”.
بالاترین مقام سیاسی سازمان ملل در افغانستان تاکید کرد که اگر چنین راهحلی در پیش گرفته نشود، “فرصتها از دست خواهد رفت، هزاران نفر کشته خواهند شد و مبالغ هنگفت مالی هدر خواهد رفت”.
آقای یاماموتو از کشورهای منطقه خواست که راهبردها، منافع استراتژیک و تلاشهای خود را با فرایند راهحل سیاسی با مدیریت افغانها برای پایان جنگ جاری در افغانستان هماهنگ کنند.
او با اشاره به افزایش فعالیت گروه تروریستی داعش در شرق و شمال افغانستان و همچنین کابل، پایتخت، اوضاع امنیتی این کشور را پیچیده و باعث “نگرانی عمدهای” دانست.
فرستاده ویژه دبیر کل سازمان ملل هزینه انسانی جنگ افغانستان را بالا توصیف کرد و افزود که این جنگ بر وضعیت زندگی زنان و کودکان تاثیر بدی به دنبال دارد.
آقای یاماموتو در حالی از افزایش علاقمندی به راهحل سیاسی جنگ افغانستان سخن گفته که هیچ نشانه مشخصی از آغاز گفتوگوهای صلح بین دولت این کشور و گروههای شورشی دیده نمیشود.
اگرچه دولت بارها بر مذاکرات سیاسی برای پایان جنگ تاکید کرده، ولی گروه طالبان، که مخاطب اصلی دولت در زمینه صلح است، تمایل عملی برای آشتی از خود نشان نداده است.
از سوی دیگر، با اعلام راهبرد جدید آمریکا در قبال افغانستان، به نظر میرسد که نیروهای بینالمللی فشارها را بر گروههای شورشی، از جمله طالبان افزایش خواهند داد.
گروه طالبان هم گفته است که اعلام این استراتژی به معنای تداوم جنگ است و این گروه برای ادامه جنگ آمادگی دارد.
اما اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان، گفته که وضعیت کشور به صورت استراتژیک تغییر کرده و گروههای شورشی باید راه مذاکره را در پیش گیرند.