آقای دشتی امروز سه شنبه در یک نشست خبری گفت که حنیف اتمر-مشاور امنیت ملی، محمد اکرم خپلواک-مشاور ارشد رئیس جمهوری در امور سیاسی و اکلیل حکیمی – وزیر مالیه کسانی اند که مانع اصلاحات نظام انتخاباتی می شوند.
وی اضافه کرد که این افراد، در رد فرمان تقنینی رئیس جمهوری توسط مجلس نیز دخیل بودند. او گفت که اینان بین نمایندگان نفوذ بالایی دارند.
فهیم دشتی قبل از فرمان جدید رئیس جمهوری به نمایندگی از رسانه عضو کمیته گزینش بود اما در فرمان جدید نماینده رسانه ها از کمیته گزینش حذف شده است.
این عضو پیشین کمیته گزینش علاوه کرد که افراد مذکور در امورات ارگ همیشه مداخله می کنند و در توان ریاست اجرایی نیز نیست که مقابله کند.
او خاطر نشان کرد که موضع گیری های این حلقه کاملاً برای منافع شخصی شان بوده و در انتخابات ریاست جمهوری آینده نیز احتمالاً یکی از اعضای این حلقه کاندیدا می باشد.
دشتی همچنان اشاره به کمیسیون های انتخاباتی نموده یاد آور شد که کمیشنران از سوی رئیس جمهوری پیشین روحیه داده می شود و ارگ نیز بالای آنان فشار نمی آورد.
گفتنی است که در طی ماه اخیر، کمیسیون مستقل انتخابات بارها نشست مطبوعاتی دایر کرده است و از دولت خواسته که بودجه لازم برای برگزاری انتخابات سال آینده را تامین کند.
اما در تفاهمنامه سیاسی که بین دو گروه پیشتاز انتخابات سال گذشته امضاء شد، برکناری اعضای کنونی کمیسیون های انتخاباتی و اصلاحات نظام انتخاباتی بود.
از سوی دیگر اعضای کمیسیون های انتخاباتی بر بقای خود همواره تاکید دارند.
فهیم دشتی اما گفت که در هفته گذشته حنیف اتمر از رئیس اجرایی خواسته تا با تعیین شدن دو رئیس کمیسیون های انتخاباتی به عنوان سفیر موافقت کند و بقیه اعضای کمیسیون ها نیز به کار خود ادامه بدهند.
قبل از این نیز گزارش های تایید نشده ای منتشر شد که ریاست جمهوری یوسف نورستانی و ضیاالحق امرخیل را به عنوان سفیر انتخاب کرده ولی وزیر خارجه مخالفت کرده است.