حدود 60 درصد کشور زلزله خیز است
آقای برمک که در نشست “ارزیابی کاهش خطرات حوادث طبیعی در افغانستان” امروز سه شنبه سخنرانی می کرد، گفت که سطح آسیب پذیری کشور از حوادث طبیعی بسیار بالاست. او این مقدار را 99 درصد بیان کرد.
برمک خاطر نشان کرد که در راستای کاهش خطرات حوادث طبیعی در افغانستان و حفظ جان مردم، ضرورت است تا یک کمپاین ملی تبلیغاتی به راه انداخته شود تا مردم بیشتر از بلایای طبیعی آگاهی به دست آورند و اینگونه خطرات نیز کاهش خواهند یافت.
وی اضافه کرد که باید از تجربه های کشورهای آسیا پسفیک استفاده کرد. به باور او در کشورهای دیگر به ویژه آسیا پسفیک کارهایی صورت گرفته و آنان توانسته اینگونه خطرات ناشی از حوادث طبیعی را کاهش دهند.
گفتنی است که نشست مشترک سازمان همکاری های اقتصادی منطقه ای ایکو و سازمان ملل با وزارت مبارزه با حوادث در مورد “ارزیابی کاهش خطرات حوادث طبیعی در افغانستان”، در کابل برگزار شد.
در این نشست روی چگونگی کاهش خطرات حوادث طبیعی و استفاده از تجربیات کشورهای منطقه در کاهش خطرات حوادث در افغانستان، مورد بحث و ارزیابی قرار گرفت.
ایستر کویش لاروش رییس کلستر یونسکو در تهران در نشست امروز گفت که حوادث طبیعی بر اقتصاد مردم محلی آسیب جدی می رساند و به همین دلیل یونسکو کارهای را در راستای کاهش خطرات حوادث طبیعی در کشور های دیگر انجام داده و به نتایج خوبی نیز دست یافته است.
خانم لاروش افزود، یونسکو و نهادهای دیگر بین المللی در رابطه به کاهش خطرات حوادث طبیعی، ورکشاپی را راه اندازی کرده اند تا سطح خطرات و آسیبهای حودث طبیعی با استفاده از ظرفیت محلی در افغانستان کاهش یابد.
او تطبیق چارچوب سندای را در افغانستان مهم خواند و تاکید ورزید که اگر این چارچوب درست عملی شود، خطرات حوادث طبیعی در افغانستان نیز به صورت چشمگیری کاهش خواهد یافت.
چارچوب کاهش خطرات حوادث طبیعی برای سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۳۰ در سومین نشست سازمان ملل در شهر سندای جاپان در سال ۲۰۱۵ تصویب شد و به همین دلیل به چارچوب سندای معروف است.
در این چارچوب چهار اولویت (آگاهی دهی قبلی از ضروریات هنگام وقوع حوادث، هشدارهای قبلی از احتمال حوادث، مدیریت حوادث و کمک رسانی) به منظور کاهش خطرات حوادث طبیعی تعریف شده است.