آقای سادات امروز یکشنبه در نشست “مشارکت سیاسی جوانان- چالش ها و فرصت ها” گفت که وقتی جوانان شعور سیاسی بالایی داشته باشند، انتخابات بهتر برگزار می شود و افراد قوی وارد مجلس خواهند شد.
این سخنان در حالی مطرح می شود که که دیده بان افغانستان تحقیقی را در شش ولایت و 14 ولسوالی کشور در مورد چالش های فراروی جوانان انجام داده است.
در این تحقیق امده است که جوانان از ناامنی و بیکاری به عنوان اصلی ترین چالش نام برده اند و از دولت خواسته اند که با این معظل مبارزه کنند.
همچنین در این تحقیق ذکر شده است که دولت به صورت جدی به چالش های جوانان توجه نمی کند و تنها جوانانی به حوزه سیاست راه یافته اند که وابسته به افراد و احزاب سیاسی بوده اند.
در تحقیق نهاد دیده بان افغانستان ذکر شده است که جوانان نمی خواهند به دلیل سنتی بودن سیستم درون حزبی به احزاب سیاسی بپیوندند.
در همین حال احمد ضیا مسعود، نماینده ویژه رئیس جمهوری در امور حکومت داری خوب می گوید که جوانان نیروی قوی و متحرک جامعه است و باید مورد توجه صورت بگیرند.
آقای مسعود علاوه کرد که برای داشتن یک جامعه همسو، باید همه اقشار در مراودات سیاسی کشور دخیل باشند و فعالیت کنند. اگر این مراودات نباشد جامعه دچار مشکل خواهد شد.
وی به جوانان توصیه کرد که توسط نهادهای سیاسی که تشکیلات جدیدی دارند به مشارکت سیاسی برسند.
گفتنی است که احزاب سیاسی در کشور به صورت سنتی اداره می شوند و در صورتی که رئیس حزب فوت کند، به صورت خودکار فرزندانش به ریاست حزب می رسد.
بر اساس گزارش های منتشر شده، حدود 65 درصد کشور را جوانان تشکیل می دهند که اکثر این جوانان بیکارند و به این دلیل دست به مهاجرت می زنند.