سیاستِتیتر یک

جنرال پترئوس: پاکستان در مشکلات افغانستان نقشی ندارد

جنرال دیوید پترئوس گفته است طی دوران ماموریتش از طریق روابطی که با همتایان پاکستانی اش داشته، هیچ گونه اسناد و شواهدی یافت نکرده بود که نشان دهد پاکستان نقشی دوگانه در مقابل افغانستان ایفا می کند و به مشکلات افغانستان دامن می زند و یا از تروریزم به طور آشکار حمایت می کند.

این گفته ها توسط جنرال دیوید پترئوس در یک نشست گفتگو که در خصوص سیاست های آینده دولت بعدی آمریکا صحبت می شد، مطرح گردید.

در طول این گفتگو یک دانشجوی افغانستانی دانشگاه باکینگهام انگلیس با طرح سوالی مبنی بر اینکه چرا پاکستان سیاستی دو گانه در قبال افغانستان دارد، و یا اینکه چرا آمریکا از نفوذش علیه این اقدامات پاکستان استفاده نمی کند، جنرال دیوید پترئوس را مجبور کرد تا به مدت هفت و یا هشت دقیقه در این خصوص صحبت کند.

او گفت که طی دوران ماموریتش هیچ گونه اسناد و شواهد قناعت بخشی یافت نکرده بود که این سیاست دو گانه پاکستان را نشان دهد و یا اینکه از تروریزم حمایت آشکار می کند.

پترئوس افزود سازمان استخباراتی پاکستان مانند هر سازمان جاسوسی دیگر دنیا ممکن است برخی روابط و کانال هایی با آنها (تروریستان) داشته باشد تا از طریق این روابط با آنها هر ازگاهی وارد گفتگو شده، اما این بدان معنا نیست که این سازمان سیاستی دو گانه دارد و یا از آنها حمایت می کند.

آقای پترئوس گفت که این اتهامات علیه پاکستان بیشتر جنبه «تصمیمات ژورنالیستی» دارد و هیچ شواهد موثقی وجود ندارد.

او همچنین علاوه کرد که تلاش های ارتش پاکستان در سال 2009 و به رهبری جنرال کیانی رئیس سابق ستاد مشترک ارتش پاکستان و جنرال راحیل شریف رئیس فعلی ارتش این کشور علیه طالبان در منطقه «سوات» فوق العاده بود.

وی گفت “گرچه ارتش آمریکا به ارتش پاکستان کمک کرد و همکاری های خوب و گسترده ای میان دو ارتش وجود داشت، اما ارتش پاکستان متحمل تلفات سنگینی در این تلاش هایش شد، زیرا توانایی و ظرفیت اطلاعاتی، شناسایی و جاسوسی محدودی در این زمینه داشت. متاسفانه سریال های ریموند دیویس و چاپ یک کتاب توسط باب وودوارد و گفته های ویکی لیکس تاثیری منفی بر روی این همکاری ها گذاشت.”

به گفته آقای پترئوس، بدشانسی ارتش پاکستان در این است که ظرفیت کافی و بالایی ندارد، نه اینکه سیاستی دو گانه داشته باشد.

وی همچنین در خصوص اهرم آمریکا علیه پاکستان نیز گفت که آمریکا در این قسمت محدودیت هایی دارد. “آمریکا تمامی کمک هایش را به این کشور متوقف کرد، از تحویل جنگنده های F-16 خودداری کرد، اما هیچ کدام از این ها چاره ساز نبود، و دو کشور پس از حادثه 11 سپتامبر دوباره روابطشان را با یکدیگر برقرار کردند.”

جنرال پترئوس تاکید کرد که مدیریت روابط آمریکا و پاکستان یکی دیگر از چالش های اصلی دولت بعدی آمریکا خواهد بود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا