محمد عثمان فرمانده شبه نظامیان مرزی پاکستان در منطقه چمن گفته است “یک دیوار مرزی در آلمان وجود داشت. یکی هم در مکزیک است. این گونه دیوارها در تمام نقاط دنیا دیده می شوند. چرا نباید یک دیوار میان پاکستان و افغانستان باشد؟”
وی با نادیده گرفتن ساکنان دو طرف مرز که سال ها در کنار یکدیگر زندگی کرده اند و با یکدیگر ارتباط دارند، افزوده است: “این اقوام مرزنشین باید درک کنند که این جا پاکستان است و آن مکان افغانستان است.”
پیش تر گزارش های مطرح شد که پاکستان در امتداد 2500 کیلومتر خط مرزی دیورند میان افغانستان و پاکستان شروع به حصار کشی کرده است، موضوعی که با واکنش مقامات افغانستان مواجه شد.
خط مرزی دیورند در سال 1893 و در زمان استعمار انگلیس میان افغانستان و هند کشیده شد و اعتبار آن یک صد سال بود.
رویترز پیش تر گزارشی نوشته بود که مقامات پاکستان در ایالت بلوچستان این کشور در تلاش برای انتقال اتباع پاکستانی در قریه های واقع در امتداد مرزی را به آنسوی مرز هستند.
یک مقام ارشد نظامی پاکستان نیز گفته است که کشورش در حال ساخت بیش از یک صد پوسته امنیتی در امتداد این خط مرزی است و اسلام آباد بیش از 30 هزار سرباز را برای استقرار در این پوسته ها استخدام می کند.
پاکستان با ادعای جلوگیری از تردد تروریستان از این خط مرزی اقدام به حصار کشی کرده است، در حالیکه مقامات افغانستان و آمریکا می گویند که پناهگاه های تروریستان به شمول طالبان و شبکه حقانی در داخل خاک پاکستان واقع شده است.