اجتماعیِتیتر یک

جشنواره دمبوره مغایر با ارزش های دینی نیست

شورای علمای شیعۀ ولایت بامیان با پخش اعلامیه‌ای برگزاری جشنواره دمبوره را خلاف ارزش های دینی واسلامی خوانده و گفته است “تعمیم موسیقی همراه با رقص وپای کوبی و نواختن دمبوره، خلاف ارزش های اسلامی و دینی بوده و اداره محلی این ولایت، باید جلو این نوع برنامه هایی که سبب گسترش فساد می شود را بگیرد“.

نصرالله بلاغی، عضو شورای علمای شیعه و مدیرعمومی مساجد ریاست، ارشاد، حج و اوقاف ولایت بامیان دراین باره گفت: “اعلامیه شورای علما، دیدگاه یک تعداد اندک و حتی یک فرد است و همچنان این جشنواره یک برنامه مدنی، اجتماعی وفرهنگی است و چندان مغایرت با ارزش های دینی واسلامی ندارد، زیرا درتمام جهان اسلام این برنامه ها دایر می شود“.

با وصف مخالفت شورای علمای بامیان با برگزاری جشنواره دمبوره، مقام‌های محلی آن ولایت گفته اند که بیانیۀ شورای یاد شده هیچ تاثیر منفی روی برگزاری این جشنواره، نخواهد گذاشت و جشنوارۀ یاد شده با شکوه تر از گذشته برگذار خواهد شد.

ریاست اطلاعات وفرهنگ و اداره محلی بامیان گفته است که جشنواره دمبوره که قرار است روزهای جمعه و شنبه آینده برگزار شود بخشی از ارزش‌های فرهنگی مردم بوده و هیچ دلیل منطقی برای لغو آن وجود ندارد.

سید احمد حسین احمدپور، سرپرست ریاست اطلاعات و فرهنگ بامیان دراین باره می‌گوید:” برگزاری جشنواره های فرهنگی و هنری دربامیان بیشتر بر اساس خواست مردم برگزار می شود و جشنواره دمبوره، معرف فرهنگ و هنر مردم است وهیچ برنامه ای دراین جشنواره برخلاف عرف و عنعنات و ارزش‌های اسلامی گنجانیده نشده است که علما با آن مخالفت نشان دهند“.

اما در اعلامیۀ شورای علمای شیعه بامیان از مردم و حکومت محلی بامیان خواسته شده است که مانع برگزاری این جشنواره شده و نگذارند که “چهره مردم مومن و متدین” مردم بامیان در بیرون از این ولایت “رقصنده و نوازنده” معرفی شود.

محمد سجاد محسنی معاون شورای علمای شیعه بامیان می‌گوید:” حکومت، حکومت اسلامی است و ما اجازه نمی‌دهیم که حکومت این برنامه را برگزار کند زیرا حرام است و اگر برگزار کند هم علما الزام ندارند که با این ها مقابله کنند“.

از سویی هم بیانیه شورای علمای شیعه بامیان، سبب واکنش های تند کاربران شبکه های اجتماعی در افغانستان و برخی از فعالین مدنی این ولایت شده است.

برخی از کار بران شبکه های اجتماعی به خصوص فیسبوک در کشور، در مخالفت با این بیانه، عکس های صفحه فیسبوک خود را با عکس دمبوره تزیین کرده اند.

دمبوره یکی از آلات موسیقی محلی مناطق مرکزی افغانستان است که در بین مردم عام طرف‌داران خاص خود را داشته و ریشه در فرهنگ دیرینه مردم بامیان دارد.

درسال های اخیر بیش از ده جشنواره فرهنگی و هنری به مناسبت های مختلف دربامیان برگزار شده است. در دوسال اخیر، یک گروه از دختران بامیانی نیز با فراگرفتن آلات موسیقی محلی و دمبوره، تیم موسیقی محلی را تشکیل داده وپا به این عرصه گذاشته اند.

منبع: VOA

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا