بین المللسیاست

جایزه صلح نوبل به نخست وزیر اتیوپی رسید

اکادمی صلح نوبل دیروز (جمعه) “ابی احمد” نخست وزیر اتیوپی را به دلیل تلاش‌هایش برای صلح با اریتره به عنوان برنده جایزه صلح نوبل ۲۰۱۹ انتخاب کرد.

اتیوپی و اریتره به عنوان دشمنانی قدیمی، از سال ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۰ درگیر جنگ مرزی بودند اما در سال ۲۰۱۸ با تلاش‌های ابی احمد، روابط خود را از سر گرفتند.

جایزه صلح نوبل و جایزه نقدی آن که ۹۰۰ هزار دالر است در تاریخ ۱۰ دسامبر در اسلوی نروژ تحویل نخست وزیر اتیوپی خواهد شد.

ابی احمد علی، در ماه اپریل سال ٢٠١٨ با برنامه‌ای حاوی بهبود اصلاحات سیاسی، شرایط اقتصادی، ارتقاء حقوق مدنی و تعمیم عدالت اجتماعی در اتیوپی به سمت نخست وزیری منصوب شد. او پیش از ورود به صحنه سیاست، به عنوان افسر اطلاعاتی در ارتش این کشور خدمت کرده بود و بعدا به نمایندگی پارلمان اتیوپی و رهبری حزب “جبهه دموکراتیک انقلابی خلق اتیوپی” رسید.

از او به عنوان سیاستمداری با برنامه‌های پیشرو نام برده می‌شود که در دوره کوتاه زمامداری خود دستاوردهایی هم داشته است.

یکی از مهمترین مشکلات اتیوپی طی دهه‌های اخیر، جنگ با اریتره بوده است. اریتره زمانی به عنوان بخشی از اتوپیا به این کشور واگذار شده بود، اما در سال ١٩٦١ اعلام استقلال کرد که به جنگی سی ساله با اتیوپی منجر شد. سرانجام در سال ١٩٩٣، سازمان ملل متحد اریتره را به عنوان یک کشور مستقل پذیرفت اما اختلاف مرزی با اتیوپی همچنان باقی ماند.

جنگ بین دو کشور ده‌ها هزار کشته و خسارات گسترده اقتصادی برای هر دو طرف به همراه داشت. سرانجام در ماه ژوئیه سال گذشته، دو کشور در مورد خط مرزی توافق کردند و قرارداد صلح بین آنها امضا شد.

احمد علی ٤٣ سال دارد. پدر او از رهبران مسلمانان اقلیت اورمو و مادرش (یکی از چهار همسر پدرش) از کلیسای ارتدوکس اتیوپی پیروی می‌کرد. ابی احمد بعدا به مسیحیت گروید و از پیروان یکی از فرقه‌های اقلیت مسیحی در اتیوپی است.

کشور اتیوپی که در گذشته حبشه خوانده می‌شد، از کشورهای باستانی و در شمال غرب قاره آفریقا و منطقه شاخ آفریقا واقع شده است. جمعیت این کشور به بیش از ١٠٢ میلیون نفر می‌سد که بیش از ٦٠ درصد آنان مسیحی، نزدیک به ٣٤ درصد مسلمان و بقیه پیرو ادیان دیگر از جمله دین‌های بومی هستند.

اتیوپی از کشورهای کم درآمد جهان می باشد و درآمد سرانه آن کمتر از هزار دالر در سال است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا