در اعلامیهی مشترک سفارت جاپان و سازمان یونیسف در کابل آمده است موافقتنامه فراهمسازی این کمک دیروز (سهشنبه، ۲۰ عقرب) توسط تکاهاشی یوشیاکی شارژدافر سفارت جاپان و شیما سین گوپتا نمایندهی موقت یونیسف در کابل امضا شده است.
احمدجواد عثمانی، سرپرست وزارت صحت عامه، نیز در مراسم امضای این موافقتنامه حضور داشت.
به اساس این اعلامیه، پروژه مذکور توسط یونیسف و اداره هماهنگی بینالمللی جاپان (جایکا) با همکاری وزارت صحت عامه افغانستان تطبیق میشود.
این پروژه برای محافظت کودکان در مقابل پولیو(فلج اطفال) است و با تطبیق آن قرار است یونیسف بیش از ۱.۴ میلیون نوزاد را واکسین و بیش از ده میلیون کودک زیر پنج سال را در برابر پولیو محافظت کند.
همچنان گفته شده است این کمک یونیسف را قادر میسازد تا برای بیش از ۳.۱ میلیون زن در سن باروری واکسین تیتانوس فراهم کند.
سفارت جاپان در کابل ابراز امیدواری کرده است در آیندهی نزدیک افغانستان مانند دیگر کشورهای جهان، به یک کشور عاری از پولیو تبدیل شود.
شایان ذکر است، تعداد مبتلایان به پولیو در جهان از سال 1988 تا سال 2014 میلادی از 350000 مورد به 359 مبتلا کاهش یافته است.
نمایندهی موقت یونیسف نیز گفت همه ساله نیم میلیون کودک در افغانستان به دلیل چالشهای مختلف دسترسیشان را به برنامهی تطبیق واکسین پولیو از دست میدهند.
وی شرایط سخت جوی و آبوهوای نامناسب را از چالشهای اساسی در این زمینه عنوان کرده است.
احمدجواد عثمانی، سرپرست وزارت صحت عامه نیز به جاپان و ادارهی یونیسف اطمینان داده است خدمات باکیفیت معافیت کتلوی را برای زنان و کودکان ارائه کرده و بر ریشهکن سازی پولیو تمرکز میکنند.
در حدود ۱۹ سال میشود که جاپان در زمینههای مختلف از جمله امنیت، زیرساختها، زراعت، توسعه روستایی، ظرفیتسازی بشری، معارف، صحت و همکاریهای بشردوستانه به افغانستان کمک مالی کرده است. مجموع کمکهای مالی جاپان از سال ۲۰۰۱ میلادی تا کنون به حدود ۶.۸ میلیارد دالر رسیده است.