اجتماعیسیاست

تک کرسى شدن حوزه هاى انتخاباتى، حضور جوانان و زنان در انتخابات را محدود می‏سازد

 

یوسف رشید، رئیس اجرایی فیفا، امروز (چهارشنبه) در نشست یک روزه تحت عنوان “اصول اساسی اشتراک معنادار زنان و جوانان در روند انتخابات” گفت که تعدیلات جدید در شرایط کنونی، امکان نفوذ زور مندان را در روند انتخابات بیشتر و حضور زنان و جوانان را در انتخابات محدود و کمرنگ مى‏سازد.

آقای رشید افزود: تک کرسی شدن حوزه های انتخاباتی، شرایط را در گرو زورمندان محلی قرار خواهد داد و اینگونه از نامزدی زنان و جوانان و مشارکت آنان در انتخابات جلوگیری خواهد شد.

رشید باور مند است که اگر دولت به نگرانی ها در این مورد توجه نکند و یک برنامۀ هدفمند برای چگونگی حضور زنان و جوانان در انتخابات آینده سنجش نکند، مشارکت این دو قشر در روند سیاسی کشور با تهدید مواجه خواهد شد.

او ضمن تاکید بر حضور بیشتر زنان و جوانان در سطوح رهبری و مدیریتی حکومت، هدف از راه اندازی این نشست را جستجو کردن راه حل به منظور اشتراک بیشتر زنان و جوانان در پروسه انتخابات خواند.

رشید، از رهبران حکومت خواست تا مطابق به وعده های شان عمل نمایند و بیشتر از این جوانان را مورد استفاده ابزاری قرار ندهند .

فیفا می گوید که بسته ای را به منظور چگونگی مشارکت زنان و جوانان در روند انتخابات ترتیب کرده که پس از بحث در نشست امروزی آن را به دولت پیشنهاد خواهد کرد.

مریم آروین مسوول بخش زنان و جوانان فیفا، گفت که این بسته شامل ۲۰ اصول مهم مشارکت معنادار زنان و جوانان در روندهای سیاسی در کشور می باشد که از طریق مصاحبه با زنان و جوانان نخبه در ولایت های مختلف کشور تهیه شده است.

ملالی شینواری مشاور امور جوانان ریاست جمهوری، نقش جوانان و زنان در سطوح رهبرى را کمرنگ خواند و افزود که کشوهای منطقه و برخی حلقات مافیایی، از احساسات جوانان استفاده سوء می کنند.

به گفته او؛ استفاده سوء از احساسات جوانان باعث میشود که جوانان بجای ایستادن در کنار نیروهای امنیتی شان، در مقابل حکومت ایستادگی کنند.

پیش از این نیز بسیاری از فعالان مدنی و سیاسیون کشور بشمول سرور دانش معاون دوم ریاست جمهوری گفته که طرح تک کرسی شدن حوزه های انتخاباتی از نگاه حقوقی، تخنیکی، عملی و تطبیقی با موانع و چالش هایی مواجه است.

اخیراً کمیته تدقیق و بررسی قانون انتخابات، طرح پیش نویس “تک کرسی شدن” حوزهای انتخاتی در انتخابات پارلمانی را ترتیب و جهت تصویب به ریاست جمهوری پیشکش کرد.

براساس سیستم انتخابات تک کرسی، هر ولایت افغانستان براساس جمعیت به حوزه‌های انتخاباتی تقسیم می‌شود و شهروندان هر حوزه به نامزد همان حوزه رای خواهند داد.

افزایش بیست وپنج درصدی سهم زنان درشورا های ولایتی وشورا های ولسوالی ها، جا دادن یک کرسی درمجلس نماینده گان به شهروندان هندو و سیک، افزایش مجازات به جرایم تخطی های انتخاباتی بخش هایی از این طرح استند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا