اجتماعیامنیت و جرایمِتیتر یک

تولید تریاک در کشور 48 درصد کاهش یافته است

اندری افتسین، رئیس منطقه ای دفتر مبارزه علیه مواد مخدر و جرایم سازمان ملل هنگام نشر این گزارش گفت: “در سال جاری حدود 3300 تُن تریاک تولید شده که در سال قبل این مقدار 6400 تُن بود که کاهشی 48 درصدی را نشان می دهد.”

آقای فتسین امروز (چهارشنبه) به رسانه ها گفت که در ولایت هلمند که بیشترین تولید مواد مخدر را داشت نیز 16 درصد کاهش پیدا کرده است.

وی افزود، با وجود کاهش کشت در ولایت های جنوبی در سمت شمال کشور به دلیل ناامنی کشت تریاک افزایش یافته است.

رئیس دفتر مبارزه علیه مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد می گوید که در صورتی که نهادهای حکومتی با این سازمان همکاری نکند ممکن نیست این ارقام ثابت نگه داشته شود.

گفتنی است که این گزارش توسط دفتر مبارزه علیه مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد با همکاری وزارت مبارزه با مواد مخدر تهیه شده است.

به گفته مقام های ترتیب کننده این گزارش برای بار اول است که در کابل، وین و نیویارک منتشر می شود.

سلامت عظیمی، وزیر مبارزه با مواد مخدر نیز گفت که در سال جاری حدود 3 هزار هکتار مزرعه کشت کوکنار توسط نیروهای امنیتی و وزارت تخریب شده است.

خانم عظیمی خاطر نشان کرد، در سال جاری تخریب مزارع 40 درصد افزایش یافته، کشت 16 درصد کاهش، تلفات نیروهای تنفیضی 50 درصد کاهش یافته است که در کل تولید 48 درصد کاهش را نشان می دهد.

به گفته وزیر مبارزه با مواد مخدر کشت تریاک در 15 ولایت به صفر رسیده است.

در همین حال بازمحمد احمدی، معین مبارزه با مواد مخدر وزارت امور داخله اضافه کرد که نشر این گزارش برای مبارزه با مواد مخدر بسیار امیدوار کننده است

آقای احمدی افزود که با توجه به سختگیری های دولت کشت مواد مخدر به ساحات ناامن کشور و در برخی موارد به خارج از مرزهای کشور انتقال یافته است.

او علاوه کرد، در سال جاری، در 1851 رشته عملیات، بیش از 45 تُن مواد مخدر و 334 عراده واسطه نقلیه ضبط و 1869 نفر دستگیر شده است.

به گفته ی وی در بین دستگیر شدگان 27 تن از موظفان نیروهای امنیتی که افسران بلند پایه نیز هستند وجود دارند و 10 زن، 2 تبعه قزاقستانی و یک تبعه ایرانی نیز هست.

گفتنی است که  در سال جاری این نهاد 12 مرکز تولید هروئین در کشور را نیز تخریب کرده است.

با این وجود اما آمار معتادان روز به روز بیشتر از قبل می شود و باعث نگرانی شهروندان می شود.

وزارت مبارزه با مواد مخدر علت بالا رفتن معتادان را، فقر، مهاجرت، جنگ و ناامنی عنوان کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا