
رحیل فرمولی معین آموزش های فنی و حرفه ای وزارت معارف کشور در گفتگو با تلویزیون طلوع گفت که در حدود 30 الی 50 هزار شهروند خارجی به شمول شهروندانی از کشورهای ایران، پاکستان، بنگلادش و دیگر کشورها در سازمان ها و شرکت های کشور مشغول به کار هستند.
آقای فرمولی اما گفت که وزارت معارف می کوشد تا جوانان افغان جایگزین این کارگران درشرکتها و سازمان ها در کشور شوند.
در همین حال، آقای فرمولی نبود برنامه های عملی را برای بسیاری از کار آموزان جوان در ولایت ها از مشکلات این معینیت میگوید.
وی تاکید کرد که باید دانشجویان انستیتیوت های فنی و حرفه ای وزارت معارف از سوی آموزگاران فنی و با امکانات بیشتر آموزش داده شوند.
گفته می شود که در حال حاضر 295 انستیتوت آموزش های فنی و حرفه ای در کشور وجود دارد که اگر جوانان در این انستیتوت ها آموزش ببینند، می توانند جایگزین نیروی کار خارجی شوند.
محمد رحیل فرمولی، گفت: “امیدواریم که در پنج سال آینده بتوانیم سیمای معینیت خود را تغییر داده، و در کنار آن بتوانیم بدیلی برای سی تا پنجاه هزار کارگر خارجی در کشور پیدا کنیم.»
این در حالیست که امکانات این گونه آموزش های فنی و حرفه ای، تنها در شهر کابل و چهار کلانشهر کشور وجود دارد. با این وجود، در کار همین تعداد انستیتوت، وزارت معارف با مداخلات بسیاری از زومندان مواجه می باشد.
آقای فرمولی گفت: “هنوز هم متاسفانه ما در ولایتهایی با مزاحمت های زورمندان محلی روبرو هستیم. وزارت معارف افغانستان اما هیچ گاه زیر بار این زورمندان نرفته است. هر زمان که ما مشکلات زیادی را ببینیم و یا مداخله های جدی را شاهد باشیم به مقام های حکومت وحدت ملی اطلاع میدهیم.”
در حالیکه بیشتر جوانان افغان از بیکاری رنج می برند، هر سال شمار زیادی از کارگران فنی کشورهای همسایه به ویژه پاکستان وارد بازار کار افغانستان می شوند.