سیاست

تعهدات طالبان قابل اعتماد نیست!

داکتر عبدالله در نشست امروز شورای وزیران در کابل افزود نظام جمهوری اسلامی افغانستان در روند صلح با طالبان قابل معامله نیست و در این زمینه اتفاق نظر کامل وجود دارد.

عبدالله عبدالله گفت، مردم افغانستان از یک طرف به مذاکرات صلح امیدوار اند و از طرف دیگر چون بحث‌ها برای شان واضح نیست تشویش دارند.

آقای عبدالله افزود، در این شکی نیست که یک قسمت مسایل که تا به حال در نشست قطر مطرح شده، زمینه سازی مذاکرات مستقیم میان دولت و طالبان بوده است.

وی تأکید کرد دولت و سایر گروه‌های سیاسی در دفاع از نظام جمهوری اسلامی افغانستان مسوولیت مشترک دارند و هیچ اختلافی هم در این زمینه وجود ندارد؛ چون این نظام دستاورد مردم است؛ دفاع از نظام به معنی این نیست که رییس جمهور و اجرایی چه کسانی هستند.

به گفته وی، تعیین سرنوشت مردم از طریق انتخابات در قانون اساسی پیش‌بینی شده؛ جمهوری بودن و اسلامی بودن نظام افغانستان در قانون اساسی تثبیت است و به هیچ صورت مورد معامله قرار نمی‌گیرد.

آقای عبدالله بیان داشت اگر برخی مسایل در روند صلح نادیده گرفته شوند صلحی تحقق نمی‌یابد؛ اگر قرار باشد ما از جمهوری بودن نظام بگذریم یعنی از حق رای مردم گذشته ایم و این راه حل مورد قبول مردم نیست.


عبدالله به سابقه طالبان در تعهداتی که سپرده‌اند اشاره کرد و گفت: «فکر کنید که طالبان اراده مذاکره دارند، اما تجربه چیز دیگری را نشان می‌دهد: 21 سال قبل و در چارچوب کنفران 6+2 در تاشکند ما با طالبان مذاکره کردیم. در آن زمان آقای متقی که در مذاکرات کنونی در قطر نیز حضور دارد، می‌گفت هر نظامی یک اپوزیسیون خود را دارد و اپوزیسیون ما مسلح است اگر دنیا صلح می‌خواهد ما را خلع سلاح کند.»

رئیس اجرایی با اشاره به این اظهارات طالبان که در امارت اسلامی همه اقوام شریک خواهند شد گفت مردم متوجه‌اند و خواست اکثریت مطلق مردم دوام جمهوری اسلامی است و در این رابطه کوتاهی صورت نخواهد گرفت.

داکتر عبدالله گفت: «طالبان موقفش این است که می‌گویند تروریستی در افغانستان وجود ندارد؛ این ادعا را نه مردم می‌پذیرد و نه دنیا، در گذشته هم می‌گفتند که بن لادن زیر نظر است و در 42 دور مذاکره با امریکا کاملاً اطمینان داده بودند؛ اما نتیجه برعکس شد.»

عبدالله تاکید کرد طالبان باید بدانند که این شیوه کار نیست؛ ادامه جنگ این گروه سبب حضور قوای بین‌المللی در کشور است و اگر جنگ نباشد ضرورتی به قوای بین المللی احساس نمی‌شود.

این در حالی است که از مذاکرات قطر که از دو هفته به این طرف میان نمایندگان امریکا و طالبان ادامه دارد، هیچ جزئیاتی به بیرون درز نکرده‌است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا