دونالد ترامپ، روز گذشته (یکشنبه 27 اسد) در جمعی از خبرنگاران گفت از مذاکرات با حکومت افغانستان و گروه طالبان راضی است.
وی گفت: “گفتگوهای خوبی با طالبان داریم. ما با دولت افغانستان نیز گفتگوهای خوبی داریم.”
وی افزود:”ما همه چیز را با یک نیروی کوچک خیلی خوب تحت کنترل داریم .احتمالا میتوانیم آن (نیروها) را کمی کوچکتر نیز کنیم و سپس تصمیم خواهیم گرفت. این به طالبان و دولت افغانستان بستگی دارد.”
در همین حال رییس جمهوری امریکا تاکید ورزید با خروج امریکا از افغانستان، این کشور بخشی از نیروهای اطلاعاتی اش را در افغانستان باقی خواهد گذاشت.
وی افزود:”مساله این است که ما بنا بر دلایلی که بیان کردم، نیروهای اطلاعاتی قابل ملاحظه ای را در آنجا (افغانستان) باقی خواهیم گذاشت.”
همچنان آقای ترامپ یک بار دیگر تاکید کرد :”ما برای یک دلیل آنجا حضور داریم؛ یگانه دلیل اش این است که نمیخواهیم آنجا یک آزمایشگاه هراس افگنی باشد.”
این در حالی است که آقای ترامپ دو روز پیش با مقامات ارشد امریکایی به منظور بررسی روند صلح امریکا با طالبان و چگونگی خروج احتمالی نیروهای این کشور و نیز دریافت یک راه حل سیاسی برای پایان جنگ طولانی مدت افغانستان دیدار کرد.
گفته میشود که بر اساس طرح صلح تعداد سربازان امریکایی از 15000 به 8 یا 9 هزار سرباز کاهش خواهد یافت و همچنان از طالبان نیز تضمین مبارزه علیه هراس افگنی در افغانستان گرفته خواهد شد.
در همین حال تدامیچی یاماموتو نماینده خاص سرمنشی سازمان ملل متحد در افغانستان در بیانیهای به مناسبت روز استقلال افغانستان گفته قسمیکه ما از صدمین سالگرد استقلال افغانستان تجلیل به عمل می آوریم، سازمان ملل متحد متعقد است افغانستان در یك لحظه مهم تاریخی خود قرار دارد و نیز در آستانه آمادگیهای نهایی برای انتخابات که صدای مردم خواهد بود، میباشد و همچنان یک احتمال واقعی برای پیشرفتها در امور صلح پس از سالها جنگ نیز میباشد.
وی تاکید کرد افغانستان یکی از اولین اعضای سازمان ملل متحد است که درسال 1946 به عضویت این سازمان دست یافته است. سازمان ملل متحد به این همکاری دراز مدت افتخار می ورزد و همچنان مفتخر به این است که مردم افغانستان را برای یک آینده ای بهتر یاری رساند، زیرا این کشورمیتواند بار دیگر جایگاه خود را به عنوان یک چهارراه تجارتی و فرهنگی درمنطقه و جهان به دست بیاورد.