تب کانگو در سال جاری 50 درصد در هرات افزایش یافته است
میرویس صالحی، مدیر کنترل امراض ساری ریاست صحت عامهی این ولایت گفت که در سه ماه نخست سال روان خورشیدی، ۶۰ مورد این بیماری در شفاخانهی حوزوی این ولایت به ثبت رسیده است که از این میان شش نفر آنان جان باختهاند.
به گفته آقای صالحی، از سال ۱۳۹۶ خورشیدی تا کنون این بیماری سیر صعودی در هرات داشته است. او توضیح داد که در سال ۱۳۹۶، ۸۱ مورد و در سال ۱۳۹۷ هم، ۱۵۷ مورد این بیماری به ثبت رسیده است و ممکن تا آخر سال جاری (۱۳۹۸) هم اضافهتر از ۲۰۰ مورد تب کانگو به ثبت برسد.
آقای صالحی تأکید کرد که بیشترین مورد ثبترسیدهی این بیماری در ولسوالی گذره، انجیل و پشتونزرغون بوده است.
به گفتهی مدیر کنترل امراض ساری ریاست صحت عامهی هرات، فعالیت کشتارگاههای غیربهداشتی و عدم آگاهی مردم، بهخصوص ساکنان روستاها از بیماری تب کانگو از علت افزایش آن در هرات میباشد.
با این حال شماری از آموزگاران و خبرنگارانی که در کارگاه آموزشی «شناخت بیماری تب خوندهنده» از سوی ریاست صحت عامهی هرات دیروز (چهارشنبه، ۱۹ سرطان) در این ولایت برگزار شده بود، از مسوولان میخواهند تا برای محو این بیماری از طریق رسانهها و مساجد آگاهیدهی کنند.
نسیمه نورزایی، از اشتراک کنندگان در این کارگاه آموزشی به روزنامه اطلاعات روز گفت تا هنوز بسیاری از مردم در مورد این بیماری آگاهی ندارند و مسئولان محلی هرات هم در قسمت محو آن سهلانگاری میکنند. او تأکید کرد که ریاست صحت عامه و سایر نهادهای دولتی باید برای پیشگیری از این بیماری بسیج شوند و اقدامی رویدست گیرند.
از سویی هم نوراحمد حیدری، عضو شورای ولایتی هرات گفت عدم توجه مسئولان محلی هرات و رعایت نکردن حفظ مراقبتهای صحی در کشتارگاههای این ولایت از دلیل عمدهی افزایش شیوع این بیماری در هرات میباشد.
او افزود: «از چند سال بدین سو، کشتار گاه «رباط غلوق» در جنوب ‑ غرب ولایت هرات و کشتارگاه «مسلخ» در غرب شهر هرات همه روزه بیش از یک هزار رأس مواشی را در فضای نامناسب و غیر بهداشتی ذبح میکنند، اما هیچ کس از آن نظارت نمیکند.»
این عضو شورای ولایتی تأکید کرد ادارهی صحت عامه به همکاری پولیس و سایر ادارههای دولتی در هرات باید جلو کشتار غیربهداشتی مواشی را بگیرند.