براساس گزارش سازمان ملل متحد، ظرف ده سال آینده، هند به عنوان پرجمعیتترین کشور دنیا از چین پیشی خواهد گرفت.
چین و هند به ترتیب با یک میلیارد و ۴۳۰ میلیون، و یک میلیارد و۳۷۰ میلیون نفر، در مجموع سی وهشت درصد جمعیت دنیا را تشکیل میدهند.
اما سازمان ملل در گزارش سال ۲۰۱۹ «افق جمعیت جهان» پیشبینی کرده است که جمعیت هندوستان تا سال ۲۰۲۷ از جمعیت چین بیشتر خواهد شد.
انتظار میرود این تغییر در نتیجه افزایش نرخ مرگ و میر نسبت به تعداد نوزادان در چین باشد که پیشبینی میشود جمعیتاش میان سالهای ۲۰۱۹ و ۲۰۵۰ به یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون نفر کاهش یابد.
در این میان، برآورد میشود جمعیت هند تا یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون نفر افزایش یابد.
گزارش سازمان ملل همچنین پیشبینی کرده است که جمعیت دنیا تا سال ۲۰۵۰ به ۹ میلیارد و ۷۰۰ میلیون، و تا پایان قرن بالغ بر ۱۱ میلیارد نفر میشود.
انتظار میرود نیجریه پس از هند و چین با جمعیتی برابر با ۷۳۳ میلیون نفر آمریکا را با ۴۳۴ میلیون نفر از مقام سومین کشور پر جمعیت جهان، به مقام چهارم سوق دهد. پاکستان با ۴۰۴ میلیون نفر در مقام پنجم باقی خواهد ماند.
در عین حال، گفته میشود جمعیت صحرای جنوب آفریقا تا سال ۲۰۵۰ دوبرابر شود.
۹ کشور جهان که پیشبینی میشود بیشترین رشد جمعیت را داشته باشند عبارتند از: هند، نیجریه، پاکستان، جمهوری دموکراتیک کنگو، اتیوپی، تانزانیا، اندونزی، مصر و ایالات متحده آمریکا.
لیو ژنمین، معاون دبیرکل سازمان ملل در أمور اقتصادی و اجتماعی گفت: «سریعترین روند افزایش جمعیت در فقیرترین کشورها رخ میدهد که افزایش جمعیت، مبارزه با فقر، گرسنگی و سوء تغذیه، دستیابی به تساوی بیشتر، تقویت سیستم بهداشت و آموزش برای همگان را به چالش میکشد.»