تاکید بر فقه حنفی برای حل اختلافات وحدت مردم افغانستان را به هم می زند
سرور دانش، معاون دوم ریاستجمهوری کشور میگوید تأکید گروه طالبان بر چگونگی حل اختلاف با محور فقه حنفی در مذاکرات جمهوری اسلامی افغانستان با این گروه، فضای دوستی، صمیمیت و وحدت و همگرایی موجود میان مردم افغانستان را مخدوش میسازد.
آقای دانش که روز (دوشنبه، ۳۱ سنبله) در مراسمی به مناسب روز جهانی صلح در کابل صحبت میکرد، گفت که تمامی مذاهب جزء شریعت اسلام است و هیچ مذهبی از چارچوب اسلام بیرون نیست. به گفتهی او، اهل تشیع افغانستان نیز با فقه حنفی هیچ مشکلی ندارند.
او همچنان افزود: «اما اینکه کسی بیاید و بگوید که ما با اهل تشیع مانند سایر اقلیتهای دینی در چوکات شریعت اسلامی برخورد میکنیم، معنایش این است که شیعیان مانند پیروان سایر ادیان از شریعت خارج است و شما میخواهید که با آنان در چوکات شریعت معامله کنید.»
معاون دوم ریاستجمهوری علاوه کرد که این نوع برخورد به نظر او در تضاد با اندیشهها و مکتب امام ابوحنیفه و نیز در مغایرت با اصول دینی و حقوقی شیعیان است. او همچنان تأکید کرد که این نوع برخورد توهین به یک بخش بزرگی از مردم افغانستان است.
دانش تصریح کرد که شیعیان افغانستان تنها یک خواستهی مشروع و قانونی داشتهاند که در مسایل فقهی و باورهای دینی خود مطابق مذهب خود که به اهلبیت پیامبر منسوب است، عمل کنند.
به گفتهی او، این خواست نه بیاحترامی است و نه زیادهخواهی، بلکه جزء حقوق اساسی و شهروندی مردم افغانستان است و در تمام اسناد بینالمللی حقوق بشری روی آن تأکید شده است.
دانش در بخشی از صحبتهایش گفت که صلح نیز تنها مربوط به یک قوم نه، بلکه مربوط تمام اقوام، احزاب، پیروان مذاهب و گروههای اجتماعی است.
آقای دانش از طالبان خواست که اقدامی نکنند که فضای دوستی و صمیمیت در افغانستان مخدوش شود. به گفتهی او، اگر طالبان از آغاز تفرقه ایجاد کنند و تمام دستآوردهای افغانستان زیر سئوال قرار گیرد، مذاکرات صلح منجر به صلحی میشود که به نفع هیچ کس و گروهی نیست.
این درحالی است که مذاکرات صلح افغانستان در تاریخ بیستودوم سنبله در دوحه، پایتخت قطر بهگونهی رسمی آغاز شده است، اما تا کنون هیأتهای مذاکرهکنندهی دولت جمهوری اسلامی افغانستان و گروه طالبان روی طرزالعمل کاری مذاکرات به توافق دست نیافتهاند.