بیش از 55 درصد معتادان بعد از درمان، دوباره معتاد می شوند
بر اساس این تحقیق، 44 درصد پاسخ دهندگان گفته اند که بیش از دوبار مراحل درمان را طی کرده اند و دوباره به مواد مخدر روی آورده اند.
سلامت عظیمی، وزیر مبارزه با مواد مخدر امروز (سه شنبه) در یک نشست خبری گفت که 41 درصد این افراد، به خاطر فشار دوستان دوباره به اعتیاد روی می آورد.
خانم عظیمی گفت که 21 درصد به دلیل بیکاری، 19 درصد به دلیل دستیابی آسان و 18 درصد به دلیل استفاده اعضای خانواده دوباره به اعتیاد روی آورده اند.
گفتنی است که در این تحقیق با 465 نفر از کسانی که در یک سال گذشته مورد درمان قرار گرفته بودند، مصاحبه صورت گرفته است که 347 مرد و 118 زن بوده اند.
میانگین سن کسانی که در مصاحبه شرکت کرده ند 29.5 سال است که 52 درصدشان بی سواد، 20 درصد سواد ابتدایی، 14 درصد سواد متوسط، 6 درصد فارغ صنف 12 و 4 درصد آنان لیسانس داشتند.
ساحه تحقیق شش ولایت کابل، هرات، قندهار، بلخ، بدخشان و ننگرهار بوده است و از 39 مرکز ترک اعتیاد بازدید صورت گرفته است.
بیکاری قربانی می گیرد
این گزارش در حالی بیکاری را یکی از عوامل مهم بازگشت به مواد مخدر عنوان کرد که قبل از این نهادهای امنیتی نیز بیکاری را علت اصلی پیوستن مردم به صف های مخالفان بیان کرده بودند.
واصل نور مهمند، معین وزارت کار و امور اجتماعی که در این نشست حضور داشت، گفت رفع معضل بیکاری از مسئولیت های وزارت می باشد اما این وزارت با کمبود بودجه مواجه است.
آقای مهمند افزود که دولت ظرفیت پذیرش و جذب همه افراد را ندارد و باید برای رفع بیکاری زمینه های آموزش مسلکی برای بیکاران مهیا شود.
وی در پیوند به بازگشت دوباره معتادان به اعتیاد گفت که باید معتادان در زمان درمان یکی از رشته های مورد علاقه اش را آموزش ببینند تا بعد از دوره درمان به دلیل بیکاری به اعتیاد روی نیاورند.
معین وزارت کار و امور اجتماعی اظهار کرد که وزارت برای رسیدگی به این مشکل در نظر داشت که در 5 زون/ساحه کشور مراکز بزرگ ترک اعتیاد بسازد و همزمان با طول درمان، یکی از رشته ها آموزش مورد علاقه شان را آموزش دهند.
وی گفت که یک مرکز در ولایت هلمند ساخته شد که به دلیل نبود بودجه تکمیل نشده است.
او می گوید که وزارت کار امور اجتماعی در سه سال گذشته در 16 کمپاین 665 معتاد را ترک داده است که دیگر بازگشت نیز نداشته اند.
وی از گراف رو به رشد معتاد در کشور نیز اظهار نگرانی کرد و افزود که 5 سال پیش تعداد معتادان 1 میلیون تن بود و اکنون این آمار به 3.5 میلیون تن رسیده است.
معین وزارت کار و امور اجتماعی از عالمان دینی نیز خواست که در خطبه هایشان مردم را از ضررهای مواد مخدر آگاه سازند.