اجتماعیاقتصادِتیتر یک

بیش از 37 میلیارد متر مکعب آب از کشور خارج می شود

علی احمد عثمانی، وزیر انرژی و آب در نشستی امروز (چهارشنبه) به خبرنگاران گفت: نبود مدیریت درست و قانون های مشخص، آب های زیادی از کشور خارج می شود به سوی کشورهای همسایه می رود.

آقای عثمانی با انتقاد از کارکردهای گذشته وزارت اظهار کرد که فساد اداری ضربه ای به کشور زده است که تا 50 سال دیگر نیز امکان جبران آن نیست. این ضربه بیشتر به نسل های آینده ما زده شده است.

هدف اصلی وی از گفتن این بحث در قسمت مهار آب ها و نبود بندهای آبی بود.

وزیر انرژی و آب خاطر نشان کرد که این وزارت با همکاری دولت فقط توانسته است آب هریرود را مهار کند و 4 حوزه آبی دیگر از کشور خارج می شود.

بالا بودن از سطح دریا و کوهستانی بودن کشور و نبود بندهای آب، باعث شده است که همه بارش ها سرازیر شود و به کشورهای همسایه که در ارتفاع کمتری از سطح دریا است، بریزد.

وی در این مورد نیز اشاره کرد که برای مهار آب های کشور نیاز به مدیریت و سیاست مداران قوی داریم تا بتوانیم از آب های خودمان به طور درست استفاده کنیم.

آقای عثمانی به معاهده هلمند اشاره کرد و افزود، معاهده هلمند بر خلاف اعتراض هایی که علیه آن شده است، می توان الگویی خوب برای بستن دیگر معاهده های آبی شود.

معاهده هلمند بین ایران و افغانستان بعد از چند دوره کشمکش و سر انجام در سال 1351 شمسی، این معاهده مشتمل بر یک مقدمه و دوازده ماده و دو پروتکل ‌ضمیمه در کابل بسته شد.

در ماده دوم این معاهده آمده است “مجموع مقدار آبی که از رود هیرمند (هلمند) در سال عادی آب و یا سال مافوق عادی از طرف افغانستان به ایران تحویل داده می‌شود منحصر است به متوسط جریان ۲۲ متر مکعب در ثانیه طبق جدول شماره ده “‌راپور کمیسیون دلتای هلمند” مورخ ۲۸ فوریه ۱۹۵۱ مطابق ‌تقسیمات ماهانه‌ای که در ستون ۲ جدول مندرج ماده سوم این معاهده ذکر شده و یک مقدار اضافی متوسط جریان ۴ متر مکعب در ثانیه ‌متناسب به تقسیمات ماهانه مشمول ستون ۲ که در ستون ۳ جدول مندرج در ماده سوم توضیح گردیده و به سابقه حسن نیت و علایق برادرانه از طرف‌ افغانستان به ایران تحویل داده می‌شود.”

بر سر منابع آبی در جهان حدود 300 معاهده منعقد شده است که به گفته وزیر انرژی و اب بهترین نوع آن است.

آقای عثمانی همچنین بر این بارو است که به هر اندازه سیاست مدار قوی باشد و افکار جامعه با آنان همراه باشد می شود از معاهده های به نحوه های بهتر استفاده کرد.

او می گوید که همه کشورها بر سر منابع آبی تلاش بر این دارند که منفعت کشور خود را مهیا کنند.

بدین منظور وزارت انرژی و آب برای هماهنگی بیشتر و آموزش بهتر خبرنگاران کارگاه آموزشی “خبرنگاری آب” را برای رسانه ها برگزار کرده بود.

در این محفل وزیر از رسانه ها خواست که در سوق دهی افکار عامه به سمت مثبت با اداره های دولتی همگام باشند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا