بیش از یک میلیون تن در کشور، حدود 1 دالر در روز درآمد دارند

در این گزارش آمده است که میزان فقر در کشور در سال های 2011 و 12 حدود 36 درصد بوده که این مقدار به 39 درصد در سال جاری افزایش یافته است.
بانک جهانی دلیل افزایش میزان فقر در افغانستان را کاهش کمکهای بینالمللی، بحران بیکاری و گسترش جنگ در این کشور دانسته است.
در گزارش آمده که آمریکا با خروج نیروهای خود از افغانستان، در سالهای ۲۰۱۲ و ۲۰۱۳، کمکهای خود را به میزان ۳۴ کاهش داد و اگر این کمکها با میزان کمکهای این کشور در زمینه امنیتی و بازسازی با هم محاسبه شود، کمکهای آمریکا به افغانستان بیش از ۵۰ درصد کاهش یافت.
نویسندگان گزارش تاثیرات گسترش جنگ بر وضعیت اقتصادی مردم افغانستان نوشتهاند که جنگ در سال ۲۰۱۴ به شدت افزایش یافت و میزان احساس ناامنی را بالا برد و در نتیجه، میزان سرمایهگذاری و توسعه کاهش داد.
این بررسی بیانگر آن است که بحران اشتغال در افغانستان باعث بیکاری حدود ۲۶ درصد نیروی کار این کشور شد که بیشتر بیکاران را روستاییانی تشکیل میدهند که از سواد و مهارت کافی برخودار نیستند.
بانک جهانی افزوده که سالانه حدود ۴۰۰ هزار نفر به نیروی کار افغانستان افزوده میشود، در حالی که “رکود اقتصادی” در این کشور نگرانی از افزایش بیکاری را بیشتر کرده است.
براساس برآورد بانک جهانی، نزدیک به دو میلیون نفر در افغانستان بیکارند که بیشتر آنها را جوانان و زنان تشکیل میدهند. براساس این گزارش، افغانها “فقر” و بیکاری” را “بزرگترین مشکل” خود میدانند.
آمار و اطلاعاتی را که بانک جهانی برای تحلیل در این گزارش استفاده کرده منابع مختلفی تولید کردهاند، اما بخش اعظم آن را اداره مرکزی احصائیه (آمار) افغانستان در اختیار این بانک قرار داده است.