بند امیر، افزایش گردشگران و تدابیر و اجراآت اداره محلی بامیان/ در سال جاری 125 هزار گردشگر از بامیان دیدن کرده است
اداره محلی و مردم بامیان، حضور شکوهمند و گستردهی مردم، اعم از داخلی و خارجی، را در راستای رشد صنعت گردشگری و افزایش عواید و درآمد خانواده های بامیانی، یک پدیده نیک و خجسته می دانند و از آن به گرمی و نیکی، با اتخاذ پلان ها و تدابیر مدیریتی پاسخگو، استقبال می کنند.
در پیوند به افزایش و گستردگی آمار گردشگران در سال جاری، که در ذات خود نیک و مبارک است، عده ای، که متأسفانه انس و عادت دیرینه با سیاه نمایی دارند، این استقبال عظیم را بر نمی تابند و همیشه می کوشند تا در برابر رویدادهای، ولو مثبت، صف بکشند و سایه های ترس و نا امیدی را در ذهن و ضمیر مردم ما بگسترانند.
از آنجائی که، اداره محلی بامیان متعهد به تأمین شفافیت و پاسخدهی است، به منظور آگاهی و اطلاع رسانی برای شهروندان شریف بامیان و افغانستان، گزارش مختصر از تدابیر و اجراآت خویش را ذیلاً تقدیم می کند:
– میزان حضور و بالا رفتن آمار گردشگران که تا کنون بیشتر از 125 هزار نفر ثبت شده اند، بالاتر از پیشبینی اداره محلی است و این آمار با مقایسه به سال گذشته تفاوت درشتی را نشان می دهند.
– پیش نویس پلان مدیریتی پنج ساله بند امیر تکمیل ودر مرحله¬ی نهایی و پایانی اش قرار دارد که این پلان مدیریتی می تواند بخش عظیمی از نیازمندی ها، برنامه ها و پروژه های قابل تطبیق در بند امیر را، مطابق پیشبینی های متخصصین و آگاهان امور، پاسخ و پوشش دهد.
– پلان تفصیلی زون تسهیلاتی بند امیر زیر کار است و عنقریب پس از نهایی شدن، تطبیق می گردد که این زون می تواند خدمات اقامتی و پذیرایی از گردشگران را ارائه کند و به بخشی از مشکلات موجود پاسخ دهد.
این در حالی است که تمام عواید حاصل از گردشگری، که ذکر گردید و یا ذیلاً تقدیم می گردد، برای ایجاد تسهیلات به مصرف می رسند.
کارها و فعالیت های انجام شده در دو سال اخیر:
– سپردن عواید دروازه بند امیر، از طریق رقابت قانونی، شفاف و آزاد. که در سال جاری این دروازه به مبلغ یک میلیون و یکصد و بیست و پنج افغانی به فرد برنده سپرده شده است و در مقایسه با سال گذشته بیشتر از 100% افزایش داشته است و عوایدش به خزانه دولت (شاروالی یکه ولنگ) واریز می شود. حالانکه در سال های گذشته عواید دروازه بند امیر بین اهالی 14 قریه مربوط به بند امیر تقسیم و توزیع می شد.
– واریز شدن عواید ناشی از قایق ها که در گذشته مربوط به افراد می شد، اما در دو سال اخیر از طریق شهرداری یکه ولنگ، به کرایه داده می شوند و عواید آن که در سال جاری 100 فروند قایق را شامل می شود، نیز به حساب شهرداری یکه ولنگ به مبلغ یک صد هزار افغانی می شود، واریز می شود؛
– اعمار 700 متر پیاده رو به صورت سنگ فرش
– تجهیز و ترمیم مکمل مرکز سیاحین پارک ملی بند امیر
– اعمار 40 پایه سایه بان برای گردشگران
– چاپ و نشر ویدیو کلیپ، به منظور معرفی بهتر بند امیر
– چاپ و نشر عکس ها و پوسترها جهت معرفی بهتر پارک ملی و ساحات حفاظت شده، به خاطر بهبود و رونق ایکوتوریزم
– استخدام 15 نفر محافظ و صفا کار، خریدارای 30 جوره یونیفورم، از طرف ریاست زراعت، آبیاری و مالداری
– استخدام 7 نفر صفا کار از طرف شهرداری ولسوالی یکه ولنگ
– استخدام 4 محافظ زن برای بند امیر
– تدویر برنامه های آموزشی برای ساکنان محلی بند امیر
– تعلیمات محیط زیستی برای استادان و شاگردان 24 باب مکتب
– اعمار دروازه ورودی بند امیر
– سهولت دهی جهت برگزاری جلسات ماهوار کمیته بند امیر اولین پارک ملی کشور
– اعمار یک باب غرفه جمع آوری عواید پارک ملی
– ارائه کارگاه آموزشی و آگاهی دهی در باره پارک ملی و حیات وحش برای مردم و کارمندان دولتی
– داشتن مرکز سروی و آمار گردشگران و بازدید کنندگان از بند امیر؛
– غرس 120 هزار اصله نهال غیر مثمر در قریه جات اطراف بند امیر
– اعمار دکان ها برای خانم ها در بند امیر
– اعمار غسل خانه ویژه خانم ها در جوار زیارت بند امیر
– توزیع 364 دیگ آفتابی برای اهالی 14 قریه مربوط به بند امیر، جهت کاهش مصرف مواد سوخت محیطی، به منظور جلوگیری از تخریب ساحات بند امیر و حمایت و حفاظت از محیط زیست
– نصب کمره های شکاری در شمال بند امیر جهت ثبت و عکاسی حیات وحش در ساحات بند امیر
– حفر 5 حلقه چاه زباله به منظور حریق و دفن زباله ها، در بند امیر
– ایجاد سیستم مدیریت زباله های جامد در ساحات پارک ملی
– جلوگیری قاطع و جدی از شکار حیوانات و صید ماهی در بند امیر
اداره محلی بامیان، متعهد و مصمم است تا به منظور مدیریت بهتر و مطلوب گردشگری و عرضه خدمات بهتر برای سیاحین، از هیچ تلاش و کوششی دریغ نورزند و برای رسیدن به این هدف علاوه بر انجام و اجراآتی که بدان اشاره شد، تدابیر لازم امنیتی، پیشگیری از حوادث، مصئونیت گردشگران و پاسگویی به نیازمندی های گردشگران را اجرا و عملاً روی دست دارند و در مطابقت به تغییرات و پیشرفت هایی که در این عرصه صورت می گیرند و قابل پیشبینی است، تدابیر و پلان های مدیریتی خویش را عیار و آماده می سازند.
اما، حوادث و اتفاقاتی که رخ می دهند، ناشی از سهل انگاری و جدی نگرفتن توصیه های متصدیان امور پارک ملی است که هر از چند گاهی ما شاهد حوادث ناگوار می باشیم. امری که در هر نقطه ای از جهان با هر سطحی از ظرفیت مدیریتی، ما شاهدش هستیم.
سهل انگاری و جدی نگرفتن توصیه های پیشگیرانه، هرگز ما را از وظایف و مسئولیت هایی که متوجه مان اند، غافل نمی سازند و این مسئولیت ما است تا در راستای ایجاد تسهیلات و فراهم سازی فضای امن و مصوون برای گردشگران بیدار و فعال باشیم.
در قضیه ناگوار یک مورد حادثه ترافیکی، در مسیر راه و غرق شدن سه نفر در بند امیر، اداره محلی بامیان اقدامات عاجل و سریع خویش را داشتند که در اندک ترین فرصت زحمیان حادثه ترافیکی را به شفاخانه ولایتی، با استفاده از آمبولانس های صحت عامه، انتقال دادیم و دو نفر از افراد غرق شده را، به محض اطلاع، نیز نجات دادیم.
اداره محلی بامیان امیدوار است تا شهروندان شریف و گردشگران محترم، حین سفر و سیاحت، توصیه های متصدیان امور را جدی بگیرند و مطابق سفارش و توصیه آنها و همچنین تابلوهای نصب شده در گوشه گوشه بند امیر عمل کنند و ضمن رعایت آنها، فضای تفریح و خوشی خود و سایر گردشگران را گوارا، زیبا و به یاد ماندنی بسازند.
در اخیر، اداره محلی بامیان، از تمامی تاجران و سرمایه گزاران محترم ملی و محلی می خواهد، مطابق میل و علاقه¬ی شان، در زون تسهیلاتی بند امیر سهم بگیرند و مطابق پلان تفصیلی، هوتل، اماکن اقامتی، خدماتی و تجاری اعمار کنند.
اداره محلی بامیان، به منظور فراهم سازی هرچه بهتر و بیشتر خدمات گردشگری از سرمایه داران محترم جهت سرمایه گذاری در این بخش به گرمی استقبال می کند.