ورزشی

مسابقه بین المللی بایسکل رانی در بامیان؛ قهرمانی از آن ورزشکاران داخلی شد

در این مسابقه که تحت نام سیر بامیان از سوی اتحادیه توریزم بامیان با همکاری ریاست اطلاعات و فرهنگ، موسسه آغاخان، روزنه پرودکشن، گروه بایسکل رانی صلصال و شهمامه و چندین نهاد دیگر برگزار شده بود، در کنار 20 دختر و 130 پسر ورزشکار از بامیان و سایر ولایات کشور، شماری از ورزشکاران کشورهای آلمان، فرانسه، هالند و ناوری نیز اشتراک کرده بودند.

دختران و پسران اشتراک کننده در این مسابقه به ترتیب با طی کردن فواصل 30 و 40 کیلومتر، از مرکز بامیان تا شهر ضحاک یکی از قدیمی ترین آثار باستانی این ولایت با یکدیگر به رقابت پرداختند.

در این مسابقه بایسکل رانی، ورزشکاران افغان توانستند با غلبه بر رقیبان خارجی خود، مقام های اول تا سوم این مسابقه را از آن خود کنند.

کبیر دادرس رئیس اداره اطلاعات و فرهنگ بامیان در پایان این مسابقه در گفتگویی با خبرگزاری رها، هدف از برگزاری این مسابقه را ترویج فرهنگ حفاظت از محیط زیست، رشد ورزش و صنعت گردشگری در بامیان عنوان کرد.

آقای دادرس همچنان گفت که برگزاری چنین مسابقاتی می تواند پیام صلح خواهی مردم افغانستان را نیز به جهانیان منتقل کند.

 بایسکل رانی بامیان

احساس قهرمانان

محمد انصاری عضو تیم ملی بایسکل رانی کشور که توانسته است در مسابقه امروز در میان بیشتر از 130 ورزشکار داخلی و خارجی، مقام قهرمانی این مسابقه را به خود اختصاص دهد به خبرگزاری رها گفت:” احساس خوشحالی و غرور می کنم که توانستم در بین این همه ورزشکار، فاصله چهل کیلومتری را زودتر از رقیبانم بپیمایم”.

انصاری که از یک ماه به این سو در بامیان به تمرین بایسکل رانی پرداخته است ابراز امیدواری کرد بتواند که بتواند پس از این تمرینانش را افزایش دهد تا بتواند با اشتراک در مسابقات بین المللی بزرگتر، برای کشور افتخار آفرینی کند.

از سوی دیگر مریم احمدی دختری که توانسته است در مسابقه امروز در میان بیست تن از دختران ورزشکار مقام قهرمانی را کسب کند می گوید که از سایر دختران افغانستان نیز خواهد خواست که به ورزش رو آورند و در مسابقات ورزشی در رشته های مختلف اشتراک کنند.

او می گوید که آرزو دارد تا بتواند به تمریناتش به شکل حرفه ای ادامه دهد و بتواند در بزرگترین مسابقات بایسکل رانی که در سطح جهانی برگزار می شود اشتراک کند.

بایسکل ران بانو بامیان

اولین دختر بایسکل سوار؛ دختری در لباس پسر

بایسکل رانی از ورزش هایی است که از دوسال به بدیسنو در بامیان ترویج یافته است.

برای نخستین بار زهرا حسینی از فعالان مدنی بامیان، در خزان سال 1392 خورشیدی به بایسکل رانی در سرک های این ولایت آغاز کرد.

تلاش های او کم کم نتیجه داد و با گذشت زمان نه تنها دختران بلکه تعداد زیادی از پسران نیز به بایسکل رانی رو آوردند و به شمول مسابقه امروز، تا کنون دو مسابقه بایسکل رانی در این ولایت برگزار شده است.

بانو حسینی که هم اکنون “گروه بایسکل رانی شهمامه” را رهبری می کند و تعدادی از دختران بامیانی را در این زمینه آموزش میدهد، در مورد مشکلاتی که در این راستا متحمل شده است به خبرگزاری رها گفت:” در نخستین روزهایی که می خواستم بایسکل رانی کنم، از ترس اینکه مبادا خطری از سوی مردم متوجهم شود، با لباس پسرانه به این کار می پرداختم”.

او افزود، در آن زمان مردم به شدت با بایسکل رانی دختران مخالفت میکردند.

بانو حسینی در ادامه بیان داشت:” زمانی که تعداد بیشتری از دختران به بایسکل رانی رو آوردند، عالمان دینی از این موضوع باخبر شدند و در بیشتر اوقات در تبلیغات شان در مساجد و منابر، مردم را بر علیه این دختران تحریک می کردند”.

این بانوی بایسکل ران می گوید، حتی عالمانی که تصور می شد خیلی روشنفکر هستند، بایسکل رانی دختران را خلاف شرع خواندند و با آن مخالفت کردند.

به گفته او؛ علیرغم این مشکلات، دختران بامیانی و در کنار آنان پسران نیز به بایسکل رانی ادامه دادند و این ورزش را به یکی از معمول ترین ورزش ها در این ولایت تبدیل کردند.

بانو حسینی امروز اما خوشحال است که تلاش هایش نتیجه داده و با افزایش تعداد علاقه مندان به بایسکل رانی، آهسته آهسته باورهای مردم نیز تغییر کرده است و دیگر کسی با این کار مخالفت نمی کند.

مسابقات بایسکل رانی در بامیان

بهترین مکان برای بایسکل رانی در خزان

نخستین مسابقه بین المللی بایسکل رانی در بامیان درحالی برگزار شده است که مسئولان اتحادیه گردشگری بامیان و شماری از گردشگران خارجی، این ولایت را بهترین مکان برای برگزاری مسابقات بایسکل رانی در فصل خزان خوانده اند.

محمدرضا ابراهیم رئیس اتحادیه توریزم بامیان به خبرگزاری رها گفت که این ولایت در زمینه برگزاری مسابقات بزرگ بایسکل رانی در فصل خزان، از ظرفیت بالایی برخوردار است.

به گفته آقای ابراهیم؛ برگزاری این مسابقات می توانند توجه گردشگران زیادی را به بامیان جلب کرده و باعث رونق صنعت گردشگری در این ولایت شوند.

 

عکس از لطیف عظیمی

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا