وحید الله توحیدی، سخنگوی ریاست برشنا امروز (یکشنبه) در یک نشست خبری گفت: ولایاتی که از برق وارداتی استفاده می کنند 25 درصد افزایش در تعرفه بل برق شان به میان آمده است.
آقای توحیدی علاوه کرد که در سال 1394 به دلیل اینکه نرخ دالر بالا رفت، شرکت برشنا حدود 18 میلیون دالر خسارت دید.
براساس گفته های رئیس نشرات ریاست برشنا پس از این در هر کیلو وات برق 50 پول اضافه شده و این مقدار پول از اول ماه حمل سال 1395 قابل تادیه می باشد.
او هشدار داد که اگر در آینده نرخ دالر در مقابل پول افغانی بیش از این نیز افزایش یابد قیمت برق نیز افزایش مییابد.
توحیدی تصریح کرد: افزایش بهای صرفیه برق در ولایتهای کابل، ننگرهار، پروان، سمنگان، بغلان، سرپل، جوزجان، لغمان، کاپیسا، نیمروز، هرات و بلخ قابل پرداخت بوده و ادارات دولتی، نهادهای تجارتی و سایر مراکز نیز مشمول این روند میشود.
وی اضافه کرد، افغانستان سالانه به ارزش 220 الی 260 میلیون دلار از کشورهای ایران، تاجکستان و ازبکستان برق وارد میکند که هر کیلوات به ارزش 2 و نیم افغانی به فروش میرسد.
توحیدی تصریح کرد که به دلیل بالا رفتن نرخ دالر در مقابل پول افغانی و تخریب پایه های برق در ساحه دند شهاب الدین از سوی مخالفان این شرکت شدیداً متضرر شده است.
او همچنان خاطر نشان کرد که اگر امسال نیز شرکت برشنا صدمه ببیند، این شرکت توانایی پرداخت پول را نداشته و سقوط خواهد کرد.
همچنین شرکت برشنا می گوید که در آینده نزدیک فهرست جدیدی از افراد زورمند که بل های برق شان را تادیه نکرده است با رسانه ها شریک ساخته می شود.
توحیدی دراین زمینه گفت: لیست افراد زورمند که تاکنون صرفیه بل برق شان را نپرداخته اند به فرماندهی پولیس و دادستانی کل داده شده است و در آینده نزدیک یک فهرست جدید و بروز شده از کسانی که بل برق شان را نپرداخته است در اختیار رسانه ها و مردم قرار داده می شود.
این اظهارات درحالی مطرح می شود که سال گذشته شرکت برشنا فهرستی را به نشر رساند که براساس آن اکثریت مقامات دولت از جمله معاون اول ریاست جمهوری، رئیس پارلمان، وکلای مردم در مجلس و شماری از فرماندهان جهادی و زورمندان محلی میلیون ها افغانی به این شرکت بدهکار بودند.
از سوی هم، مسوولان شرکت برشنا می گویند که بهای برق وارداتی به گونه روز افزون افزایش می یابد و حکومت باید هرچه زودتر برای ساخت بند های تولید برق اقدام نماید.
بر بنیاد معلومات شرکت برشنا، در حال حاضر افغانستان نیاز به 2500 میگاوات برق دارد و اگر دو تا سه بند بزرگ تولید برق در کشور ساخته شود، افغانستان گذشته از حل نیازمندی های داخلی اش، قادر به صادرکردن برق به دیگر کشورها خواهد شد.