بدرفتاری طالبان با زندانیان نگران کنندهاست
براساس یافتههای گزارش تازه سازمان ملل، زندانیان تحت کنترل طالبان در شرایط بدی قرار داشتهاند و مجبور به انجام کارهای اجباری شدهاند.
یافتههای ابتدایی گزارش تازه یوناما پس از گفتگوهای رو در رو با ۱۳ زندانی که در تاریخ ۲۵ اپریل سال روان میلادی در یک عملیات ویژۀ نیروهای ارتش از بازداشتگاه طالبان در ولایت ارزگان آزاد شدند، بهدست آمدهاست.
این افراد، از وضعیت بد محل نگهداری خود، بدرفتاری و شکنجه و کشتن افراد ملکی و کارمندان امنیتی به دست طالبان اسناد معتبری ارائه کردند.
در گزارش آمدهاست که چندین زندانی دربارۀ کشتن دست کم ۱۱ تن دیگر توسط طالبان، خبر دادهاند.
تدامیچی یاماموتو، نمایندۀ ویژۀ دبیرکل سازمان ملل برای افغانستان و رییس یوناما در این بارۀ میگوید: «من به شدت دربارۀ این ادعاهای جدی پیرامون بدرفتاری، شکنجه و کشتن غیرقانونی افراد ملکی و کارمندان امنیتی و همینگونه شرایط بد توقیفگاهها نگران هستم.»
در گزارش اضافه شدهاست ۴۵ عضو نیروهای دفاعی و امنیتی ملی افغانستان و ۸ فرد ملکی به شمول ۳ مسؤول ملکی و دولتی که از ولسوالی ارزگان خاص ولایت ارزگان آزاد شدهاند، گفتهاند پاهای تمام آنها در طول دورهای که در زندان طالبان بودند با زنجیر بسته شده بود.
بر بنیاد این گزارش، اکثریت زندانیان، از سال ۲۰۱۸ و سه تن از آنها از سال ۲۰۱۶ به این سو، در بازداشت گاه طالبان، به سر میبردند.
در گزارش افزوده شدهاست که شماری از این افراد، در بند پاهایشان آثار زخم داشتند. به جز یک تن، همۀ بازداشت شدگان که از سوی یوناما گفتگو شدهاند، از لت و کوب گزارش دادهاند.
بیشتر بازداشت شدگان گفتهاند همۀ آنان در پنج اتاق بسیار پرجمعیت در زیر زمین، نگهداری میشدند و اجازه گفتگو با یکدیگر را نداشتهاند. بازداشت شدگان میافزایند که در یک روز برای حداقل، هفت ساعت مجبور به کار کردن در بخشهایی به شمول ساخت مواد انفجاری میشدند که «مخالف قانون بشردوستانه بینالمللی میباشد.»
بازداشت شدگان همچنین گفتهاند آنها در طول زمستان در دمای زیر صفر و هوای سرد، نگهداری میشدند و روزی دو بار با لوبیا و نان، تغذیه میشدند و به کمکهای صحی به غیر از دوای تسکین دهنده درد و ضد عفونی کنندهها برای زخم به چیز دیگری، دسترسی نداشتند.
یافتههای ابتدایی یوناما نشان میدهد که وضعیت بازداشتگاه و برخورد با زندانیان مغایر با حداقل معیارها برای یک طرف درگیر در یک جنگ غیر بینالمللی میباشد.