بحثها و قطعنامه نشست صلح مسکو را با دقت بررسی می کنیم
به گزارش رها، شورای عالی صلح امروز پنج شنبه (۱۸دلو) بانشر یک اعلامیه گفته است، به مثابه نهاد محوری و بسترساز پروسه صلح افغانستان، تحولات اخیر در این پروسه و برنامههایی که برای زمینهسازی و اعتمادسازی گفتگوهای مستقیم و رو در رو میان دولت افغانستان و تحریک طالبان انجام میگردد را دوامدار تحت بررسی و نظارت دارد.
شورای عالی صلح ضمن اعلام حمایت از هر نوع اقدام هماهنگ و کمک کننده در پروسه صلح، خاطرنشان کرده که هر نوع حرکت و ابتکار که به پروسه صلح و وفاق ملی ضرر برساند را جدا مردود میشمارد و از همکاری با آن اجتناب میورزد.
این شورا با بیان اینکه حضور نیروهای خارجی بر اساس یک ضرورت در افغانستان میباشد، تأکید کرده که تصمیم در مورد خروج این نیروها، پس از رفع تهدیدها توسط گروههای تروریستی بر مردم افغانستان و پیشرفت در روند صلح پایدار با تحریک طالبان، اتخاذ خواهد شد.
نشست دو روزه صلح در مسکو، با صدور قطعنامهای، روز گذشته(چهارشنبه، ۱۷ دلو) به کار خود پایان داده است. تمام طرفهای اشتراککننده در این نشست، بر خروج کامل نیروهای خارجی از افغانستان و درعین حال اصلاحات لازم، حفظ و تقویت نهادهای بنیادی، دفاعی و سایر نهادهای ملی این کشور تأکید کردهاند. همچنین در مورد نقش زنان در پرتو موازین اسلامی اطمینان داده شده، اما هیچ اشارهای به قانون اساسی افغانستان نشده است. در این قطنامه توافق شده که جلسه بعدی نشست بینالافغانی در زودترین فرصت ممکن در دوحه، پایتخت قطر برگزار شود.
این در حالی است که هارون چخانسوری، سخنگوی رئیسجمهور در واکنش به قطعنامه پایانی نشست صلح مسکو با حضور رهبران و چهرههای سیاسی و هیأت طالبان، گفته که این نشست، مذاکرات صلح نه، بلکه یک بحث سیاسی و علمی در رابطه به صلح بوده و اعلامیه پایانی آن، خلاصه بحثهای دو روزه میباشد و نتیجه اجرایی در مورد صلح افغانستان ندارد.
رئیس جمهور غنی نیز اشتراک کندگان در این نشست را فاقد صلاحیت اجرایی خوانده بود.